Εν αναμονή της εκδίκασης στο ΣτΕ της προσφυγής για την ακύρωση του Π.Δ. που προβλέπει τη μεταφορά της Φυσικοθεραπείας, η δημοτική αρχή συνεχίζει την προσπάθεια στήριξης  της φοιτητικής κοινότητας που παραμένει στο Αίγιο.

Δεδομένου ότι είναι αρκετοί οι φοιτητές που συνεχίζουν να διαμένουν στο Αίγιο, από πλευράς δημοτικής αρχής έχει ξεκινήσει η καταγραφή τους προκειμένου να υπάρξουν κάθε είδους διευκολύνσεις, μετά τη μεταφορά της έδρας της σχολής στην Πάτρα.

Στο πλαίσιο αυτό μετά από συνάντηση του αρμοδίου αντιδημάρχου για θέματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ΄.Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου με τον πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας κ΄. Ανδρέα Μανωλόπουλο υπεβλήθη αίτημα για διευκόλυνση των φοιτητών που έχουν επιλέξει να συνεχίσουν να διαβιούν στο Αίγιο ως προς τη μεταφορά τους στην Πάτρα.

Ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της δημοτικής αρχής και σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας την Παρασκευή 23/9/22 εισηγήθηκε την παροχή 50% έκπτωσης επί της τιμής του εισιτηρίου μεταφοράς των σπουδαστών του Τμήματος Φυσικοθεραπείας που διαμένουν στο Αίγιο για την μετακίνηση προς την Πάτρα.

Η εισήγηση του κ΄.Μανωλόπουλου εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του Υπεραστικού ΚΤΕΛ και εντός της τρέχουσας εβδομάδος αναμένεται να εξειδικευτεί ο τρόπος και οι λεπτομέρειες ώστε από τις αρχές Οκτωβρίου, οπότε και ξεκινούν τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Πατρών, να μπορεί να γίνει χρήση της έκπτωσης από τους φοιτητές της Φυσικοθεραπείας που διαμένουν στο Αίγιο.

Η δημοτική αρχή εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες της στο Δ.Σ. του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας και τον πρόεδρο κ΄. Ανδρέα Μανωλόπουλο για την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος διευκόλυνσης των φοιτητών για τις μετακινήσεις τους Αίγιο – Πάτρα.