Με τον ερχομό της άνοιξαν ξεκίνησαν και οι καινούργιες δραστηριότητες, παρουσιάσεις και εμφανίσεις για το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου.

XEA3Την Κυριακή 17 Απριλίου, ένα ολιγομελές τμήμα ενηλίκων χορευτών-τριών, μετά από σχετική τιμητική πρόσκληση, παρουσίασε 2 ιστορικά τραγούδια-χορούς στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Οκτώ ήχοι για τη Μαργαρίτα» της Αναστασίας Ευσταθίου. Τα τραγούδια, σε ρυθμούς συρτού και τσάμικου, σχετίζονταν με το «γέρο του Μωριά» κεντρικό ήρωα του βιβλίου, όπως παρουσιάστηκαν στην υπέροχη βραδιά που οργάνωσαν ο Δήμος Αιγιάλειας, οι Εκδόσεις Κάκτος, η ΔΗΚΕΠΑ & η ΙΛΕΑ.

Τη Δευτέρα 2 Μαΐου, στα πλαίσια του  εορτασμού της Πρωτομαγιάς το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στο δασύλλιο της Άκολης (δίπλα στο δημοτικό parking), με διοργανωτή τον πολιτιστικό σύλλογο Αβύθου «Οι Παμμέγιστοι Ταξιάρχες». Οι χορευτές-τριες του Χ.Ε.Α. θα παρουσιάσουν χορούς, τραγούδια και δρώμενα σχετικά με το Μάη και την άνοιξη από την περιοχή της Θράκης δίνοντας ένα ξεχωριστό στίγμα από την σπουδαία και πολυποίκιλη ελληνική παράδοση.

Παράλληλα, αυτή την περίοδο οι υπεύθυνοι του συλλόγου, διοικητικό συμβούλιο και δάσκαλοι χορού, προετοιμάζουν μια θεματική παράσταση η οποία θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου, με σημείο αναφοράς τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή. Στην πολυεπίπεδη αυτή παράσταση θα συμμετάσχουν κορυφαίοι παραδοσιακοί μουσικοί και τραγουδιστές (οι περισσότεροι για πρώτη φορά στο Αίγιο), χορευτές-τριες του Χ.Ε.Α., ηθοποιοί-αφηγητές οι οποίοι με μουσική, τραγούδια, χορούς, δρώμενα, λόγο και εικόνα θα εστιάσουν στην πολυπολιτισμική Σμύρνη, στη «μάγισσα» πόλη.