Πενταετές μυστικό πρόγραμμα των ΗΠΑ, που ολοκληρώθηκε το 2012, συνεχίζεται ανεπίσημα!

Περίεργα αεροσκάφη που κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα ή αιωρούνταν και άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα κατέγραψε το αμερικανικό Πεντάγωνο στους αιθέρες των ΗΠΑ.

Πρόκειται για μυστικό πρόγραμμα «X-Files», το οποίο χρηματοδότησε το υπουργείο Αμυνας της χώρας για πέντε ολόκληρα χρόνια.

[the_ad id=”46371″]

 

Το ποσό που δαπανήθηκε από το 2007 έως το 2012 για το «Πρόγραμμα Ταυτοποίησης Απειλής Προηγμένης Αεροπλοΐας», σύμφωνα με τους «New York Times», ανέρχεται σε 18.700.000 ευρώ.

Στα γραφεία της πτέρυγας C του πέμπτου ορόφου του Πενταγώνου οι ειδικοί, με επικεφαλής τον υψηλόβαθμο αξιωματικό Λούις Ελιζόντο, συνέλεγαν αναφορές πιλότων για θεάσεις UFO, έπαιρναν συνεντεύξεις από μάρτυρες και ανέλυαν τα στοιχεία.
Παρότι το πρόγραμμα, την ύπαρξη του οποίου γνώριζαν ελάχιστοι αξιωματούχοι, ολοκληρώθηκε το 2012 φέρεται ότι συνεχίζεται έως σήμερα ανεπίσημα.

[the_ad id=”46274″]

 

Αναλύσεις

Σύμφωνα με την εφημερίδα, όσοι εργάστηκαν σε αυτό συνεχίζουν να συλλέγουν και να αναλύουν στοιχεία για Αγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα, παράλληλα με τα νέα καθήκοντά τους. Ωστόσο, παρά την καταγραφή εξαιρετικά ασυνήθιστων ιπτάμενων αντικειμένων, οι επιστήμονες δεν έχουν πειστεί ότι αποτελούν απαραίτητα απόδειξη της ύπαρξης εξωγήινης ζωής.

Ανάμεσα στα ανεξήγητα φαινόμενα που επεξεργάστηκαν οι ειδικοί του προγράμματος ήταν και η θέαση το 2004 περίεργου λευκού οβάλ αντικειμένου από δύο πιλότους μαχητικών αεροσκαφών του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.
Μάλιστα, τον περασμένο Αύγουστο οι αμερικανικές Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα το επίμαχο βίντεο, στο οποίο τα μαχητικά κυνηγούσαν το UFO. Οι ειδικοί του Πενταγώνου δεν κατέληξαν σε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα για την προέλευσή του.

Πάντως, πρώην στέλεχος του προγράμματος, που δεν κατονομάζεται, αποκάλυψε στο Politico ότι ένας από τους στόχους του πιθανόν να ήταν η παρακολούθηση της τεχνολογικής προόδου αντίπαλων ξένων δυνάμεων, όπως η Κίνα και η Ρωσία.

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”48922″]