Βιωματικά εργαστήρια στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου από την Εθελοντική Ομάδα Πρόληψης «ΔΙΕΞΟΔΟΣ»

0
70

Βιωματικά εργαστήρια στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου από την Εθελοντική Ομάδα Πρόληψης «ΔΙΕΞΟΔΟΣ»

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου και η Ομάδα Πρόληψης «Διέξοδος» Αιγίου μαζί στην προσπάθεια ενδυνάμωσης και ενίσχυσης της ψυχικής υγείας των μαθητών.

2ο-dieksodos1Η Εθελοντική Ομάδα Πρόληψης «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» Αιγίου του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας «Καλλίπολις», υλοποίησε δύο δίωρα βιωματικά εργαστήρια στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου με τα ακόλουθα θέματα: «Η συνεργασία και η επικοινωνία μέσα σε μία ομάδα» και «Αναγνωρίζω και Εκφράζω τα συναισθήματά μου- Διαχείριση θυμού» με τη συμμετοχή  μαθητών Γ’ τάξης. Το περιεχόμενο των βιωματικών εργαστηρίων ήταν βασισμένο στο εγκεκριμένο από το Ι.Ε.Π εκπαιδευτικό υλικό «Εγώ κι Εσύ, Δυναμώνουμε μαζί!»  του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε Αχαΐας «Καλλίπολις».

2o-dieksodos3Στόχοι των εργαστηρίων ήταν να εξασκηθούν τα παιδιά στη συνεργασία, να εντοπίσουν στοιχεία που δυσκολεύουν ή διευκολύνουν μια συνεργασία, να εντοπίσουν στοιχεία που δυσκολεύουν ή διευκολύνουν την επικοινωνία, να μάθουν να αναγνωρίζουν τα συναισθήματά τους, να εξοικειωθούν με την έκφρασή τους, να αντιλαμβάνονται πώς νιώθουν οι άλλοι και να γνωρίσουν τρόπους διαχείρισης του θυμού.

Σε συνέχεια της θετικής ανταπόκρισης των μαθητών η εν λόγω παρέμβαση θα πραγματοποιηθεί και στους μαθητές της Δ΄ τάξης του σχολείου σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό της τάξης.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία  τη Διευθύντρια  του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, και τους μαθητές και τη δασκάλα της Γ’ τάξης που συμμετείχαν σε αυτή τη δράση.