Βελτίωση κτιριακών εγκαταστάσεων σε σχολεία της Αιγιάλειας

0
125

Στην υπογραφή της σύμβασης του έργου της επισκευής σχολικών κτιρίων της Δημοτικής Ενότητας Αιγίου, προχώρησε το πρωί της Τρίτης ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογεροπουλος, με εκπρόσωπο της εταιρείας «Κ/Ξ ΖΩΗ ΤΑΣΙΝΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ – ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΪΜΑΚΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ» που ανακηρύχθηκε ανάδοχος.

Το έργο αφορά σε ποικίλες επισκευαστικές εργασίες που θα πραγματοποιηθούν σε σχολικά κτίρια της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δ.Ε. Αιγίου και ειδικότερα ως εξής:

 1ο Γυμνάσιο Αιγίου

Αποξήλωση και αντικατάσταση σιδερένιων παραθύρων με παράθυρα αλουμινίου ανοιγόμενα με σταθερό φεγγίτη και υαλοπίνακες ασφαλείας (LAMINATED) τεσσάρων (4) αιθουσών του 1ου ορόφου του παλαιού κτιρίου.

2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου

Αποξήλωση και αντικατάσταση σιδερένιων παραθύρων με παράθυρα αλουμινίου ανοιγόμενα με σταθερό φεγγίτη και υαλοπίνακες ασφαλείας (LAMINATED) πέντε (5) αιθουσών του  Ισογείου του παλαιού κτιρίου.

5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου

  • Πλήρης αποξήλωση και αποκατάσταση των τουαλετών των μαθητών (ειδών υγιεινής, δικτύου ισχυρών ρευμάτων, δικτύου ύδρευσης, δικτύου αποχέτευσης, θύρες)
  • Αποξήλωση και αντικατάσταση των θυρών των αιθουσών του Ισογείου

6ο Δημοτικό Σχολείο και 11ο Νηπιαγωγείο Αιγίου

Πλήρης αποξήλωση και αντικατάσταση των τουαλετών των μαθητών, των δασκάλων και του νηπιαγωγείου (ειδών υγιεινής, δικτύου ισχυρών ρευμάτων, δικτύου ύδρευσης, δικτύου αποχέτευσης, θύρες).

Το συνολικό ποσό της σύμβασης του έργου μετά την έκπτωση του αναδόχου, ανέρχεται σε 103.033,71 ευρώ (συμπ. ΦΠΑ 24%) και η προθεσμία περαίωσης των εργασιών είναι 120 ημερολογιακές ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης.

«Με το έργο αυτό, οι μαθητές των σχολικών μονάδων θα αποκτήσουν ένα βελτιωμένο και ασφαλέστερο περιβάλλον, που αρμόζει στην πιο σωστή εκπαιδευτική διαδικασία. Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες όλων των δημοτών μας, κάθε ηλικίας, προχωρώντας σε έργα αξιόλογα και χρήσιμα για την καθημερινότητά τους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος.