Η «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ» ΣΤΗΝ ΚΟΙΝ.Σ.Ε.Π. «Π.Α.Ρ.Ε.Α.»

Βασιλική Ψυχράμη: «Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία για την ανακύκλωση, δεσμευόμαστε για σύγχρονο τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων»

Μπροστά στο μείζον πρόβλημα εναπόθεσης των απορριμμάτων που έχει προκύψει από λανθασμένους χειρισμούς διαχρονικά , αλλά και μπροστά στην αναγκαιότητα προστασίας της υγείας μας και του περιβάλλοντος, η ανακύκλωση είναι η μόνη ουσιαστική λύση που πρέπει να γίνει νοοτροπία και συνείδηση όλων.

Ιδιαιτέρως ενθαρρυντική είναι η πρωτοβουλία πολιτών προς αυτή την κατεύθυνση, με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Π.Α.Ρ.Ε.Α. (Ποιοτική Ανάπτυξη Ρεαλιστικών Επιθυμιών –Αναγκών) να αναπτύσσει σημαντικό έργο, δημιουργώντας νέες προοπτικές για την περιοχή.

Η υποψήφια Δήμαρχος Αιγιαλείας Βασιλική Ψυχράμη και μέλη του συνδυασμού «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ», επισκέφθηκαν το Σάββατο 23 Μαρτίου τις εγκαταστάσεις της Κοιν.Σ.Ε.Π., με την οποία ο Δήμος Αιγιαλείας θα έπρεπε να είχε συνεργαστεί… προ πολλού, δεσμευόμενοι ότι ως δημοτική αρχή θα στηρίξουν τόσο αυτή την αξιόλογη πρωτοβουλία όσο και άλλες αντίστοιχες.

[the_ad id=”46371″]

Η «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ» συγχαίρει την Π.Α.Ρ.Ε.Α. για το έργο της, αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα της προσφοράς των κοινωνικών επιχειρήσεων σε τομείς όπου το κράτος αποτυγχάνει και ο ιδιωτικός τομέας αποφεύγει.

Η Κοιν.Σ.Ε.Π. μετρά 120 εθελοντές οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με εθελοντικά τρίωρα είτε στα πράσινα σημεία που έχουν δημιουργηθεί για την συγκέντρωση των ανακυκλώσιμων, είτε στο κεντρικό «πράσινο σημείο» της «Επιχείρησης»,στις εγκαταστάσεις της, στην περιοχή Ρυάκια Ελίκης, εκεί όπου πραγματοποιείται η διαλογή των ανακυκλώσιμων.

Η υποψήφια Δήμαρχος Αιγιαλείας Βασιλική Ψυχράμη, δήλωσε σχετικά: «Κακά τα ψέματα,ο Δήμος Αιγιαλείας έχει μείνει πίσω στην σύγχρονη διαχείριση του θέματος των απορριμμάτων, με την ανακύκλωση να βρίσκεται σε εντελώς αρχικό στάδιο.

Ο Δήμος οφείλει να προχωρήσει σε συνέργειες, να υποστηρίξει και να συνδράμει αυτές τις πρωτοβουλίες ώστε η ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή να μπει σε κάθε σπίτι και σε κάθε επιχείρηση. Διότι μόνο μειώνοντας τον όγκο θα γίνει το πρώτο μεγάλο βήμα για να επιλυθεί το ακανθώδες ζήτημα των απορριμμάτων.

[the_ad id=”46274″]

Στόχος μας είναι η αναζήτηση και εκμετάλλευση χρηματοδοτικών εργαλείων γι’ αυτούς τους σκοπούς. Στις μέρες μας, και ιδίως στην δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε, οφείλουμε να στηρίζουμε τον εθελοντισμό, όπως ισχύει σε όλες τις πολιτισμένες χώρες, κάτι που δεν συμβαίνει ως σήμερα από τις δημοτικές αρχές του τόπου.

Δεσμευόμαστε για κοινή δράση με τους εθελοντές – ευαισθητοποιημένους πολίτες. Τους ενισχύουμε, συγχρηματοδοτούμε κάθε υγιή πρωτοβουλία, ενημερώνουμε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, ώστε όλοι μαζί να κάνουμε τον δήμο μας όπως τον ονειρευόμαστε!».

 

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”57928″]