Την έντονη και δικαιολογημένη αγανάκτηση των κατοίκων της Ανατολικής Αιγιάλειας εισέπραξε, για άλλη μια φορά, κατά την επίσκεψή της στην Αιγείρα με αφορμή τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, η υποψήφια Δήμαρχος Αιγιαλείας, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια» Βασιλική Ψυχράμη, καταγράφοντας, από την μία το χαρούμενο κλίμα των εκδηλώσεων, από την άλλη όμως την εικόνα εγκατάλειψης που επικρατεί με τον κατεστραμμένο παραλιακό δρόμο και με τον υπερκορεσμένο ΧΥΤΑ.

Η υποψήφια Δήμαρχος παρακολούθησε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις και συγχαίρει τον διοργανωτή Πολιτιστικό Σύλλογο Αιγείρας, διαπιστώνοντας το πόσο σημαντική είναι η συμβολή συλλόγων και φορέων που, με πρωτοβουλίες σαν αυτή που συνεχίζεται 21 χρόνια τώρα, αναβαθμίζουν την περιοχή καθιστώντας την πιο ελκυστική. Δεν αδράνησε όμως ως προς την… άλλη όψη του νομίσματος. Διότι, επισκεπτόμενη τον παραλιακό δρόμο της Αιγείρας, σε λίγα μέτρα απόσταση από την καρναβαλική υπαίθρια γιορτή, διαπίστωσε το μέγεθος της καταστροφής από την έντονη διάβρωση.

[the_ad id=”46371″]

Η κ. Ψυχράμη αναγνώρισε το γεγονός ότι η ξεχασμένη περιφέρεια δικαιολογημένα αγωνιά, καθώς μετά την υπερχείλιση του ΧΥΤΑ βυθίζεται και ο παραλιακός δρόμος…

Η ίδια, σε δήλωσή της, επισημαίνει: «Αφουγκραστήκαμε τα παράπονα των κατοίκων και θεωρούμε δικαιολογημένη την αγανάκτησή τους, διότι αυτοί εν προκειμένω κατέβαλαν μία τεράστια προσπάθεια για να προάγουν τον Πολιτισμό, ωστόσο η αδράνεια της Πολιτείας τους δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητά τους και υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής τους. Τα όσα καταγράψαμε, δικαιολογούν απόλυτα την αγανάκτησή τους, επειδή παραμελήθηκαν και επιθυμούν να απομονωθούν εκφράζοντας το αίτημα δημιουργίας ανεξάρτητου δήμου. Εμείς όμως είμαστε υπέρμαχοι της άποψης ότι όλοι μαζί πρέπει να εργαστούμε ενωμένοι για την επίλυση των προβλημάτων. Και αυτό αποτελεί δέσμευσή μου από την επόμενη μέρα που θα αναλάβω ως Δήμαρχος την ευθύνη του Δήμου μας».

Και συνεχίζει η υποψήφια Δήμαρχος Αιγιαλείας Βασιλική Ψυχράμη: «Στις συζητήσεις μας ετέθη και το φλέγον ζήτημα των απορριμμάτων που απειλεί την δημόσια υγεία, αποτελεί δε «γάγγραινα» για τα οικονομικά και στίγμα για την αισθητική και τον πολιτισμό της καθημερινότητάς μας. Παράλληλα, είναι αιτία θλιβερής τριβής με την ανατολική περιφέρεια του Δήμου μας, μια «ενδοοικογενειακή διαμάχη» που μας πληγώνει και πρέπει να θεραπεύσουμε. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε δράση για την ισόρροπη ανάπτυξη του δήμου μας και να αφανίσουμε κάθε ίχνος εγκατάλειψης. Είμαστε μαζί με τους δημότες της Ανατολικής Αιγιάλειας για την άμεση επίλυση του προβλήματος των απορριμμάτων με λύση κοινώς αποδεκτή, με σεβασμό στον δημότη και το περιβάλλον. Είμαστε υπέρμαχοι της άποψης ότι τα απορρίμματα δεν πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε ως «σκουπίδια» αλλά ως πηγή εσόδων. Συνεργαζόμαστε, αφουγκραζόμαστε, επεξεργαζόμαστε τις προτάσεις περιβαλλοντικών και επιστημονικών φορέων και προχωρούμε όλοι μαζί για την πιο ενδεδειγμένη και οριστική λύση».

 

[the_ad id=”57928″]