Επί μεγάλο χρονικό διάστημα ο πατέρας ενός 14χρονου κοριτσιού βασάνιζε συστηματικά την κόρη του και την κακοποιούσε σεξουαλικά, έως ότου κάποιοι δεν άντεξαν να κρατούν κρυφή αυτή την ιστορία και την κατήγγειλαν στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

Ο πατέρας, 47 ετών, από τη Ρουμανία, έκαιγε τα χέρια του κοριτσιού στα ηλεκτρικά μάτια της κουζίνας όταν το παιδί αντιστεκόταν και αρνιόταν να υποκύψει στις σεξουαλικές ορέξεις του πατέρα του. Ο πατέρας, από την άλλη, έστελνε κανονικά το παιδί του στο σχολείο με εμφανή τα σημάδια του βασανισμού. Την υπόθεση ανέλαβε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Ομόνοιας, που είναι εξειδικευμένο σε ανάλογες υποθέσεις και ακολούθησε η σύλληψη του Ρουμάνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις ίδιες πηγές, το κοριτσάκι ανέφερε στους αστυνομικούς όσα του έκανε ο 47χρονος, ενώ έχει επιβεβαιωθεί από ιατροδικαστή η σεξουαλική κακοποίησή της. Παράλληλα, η 14χρονη είχε μώλωπες σε διάφορα σημεία του σώματός της και εγκαύματα στα χέρια της.
«Ο μπαμπάς φοβάται τη νύχτα και με φωνάζει στο κρεβάτι του…» ψέλλιζε το παιδάκι, αναφέροντας και άλλα ακραία σκηνικά που προκαλούν αποστροφή και την κοινή λογική. Οι αστυνομικοί μετά τη σύλληψή του οδήγησαν το κοριτσάκι στο Νοσοκομείο Παίδων, όπου υπεβλήθη σε ιατροδικαστική εξέταση, η οποία αποτυπώνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τη φρίκη που βίωνε από τη συστηματική σεξουαλική κακοποίηση. Ο δράστης ήδη έχει προφυλακιστεί μετά την ομολογία του ότι έδερνε και έκαιγε το παιδί για να το τιμωρήσει, αρνούμενος όμως τη σεξουαλική πράξη.

Ωστόσο, η έρευνα των αξιωματικών του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Ομονοίας συνεχίζεται, καθώς εκκρεμεί η κατάθεση του παιδιού, η οποία θα δοθεί μόλις οι γιατροί κρίνουν ότι είναι σε θέση ψυχολογικά να «ξεκλειδώσει» και να αποκαλύψει όλα όσα ζούσε. Μετά την ανάρρωσή του θα οδηγηθεί στο «Χαμόγελο του Παιδιού» προκειμένου να καταφέρει να σταθεί στα πόδια του και να ξεπεράσει όλα όσα δεινά υπέφερε, καθώς, πλην του πατέρα της, δεν υπάρχουν άλλοι συγγενείς.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιωμάτων και Ισότητας Αστυνομικού Προσωπικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Σοφία Βαγενά, εξέφρασε θερμά συγχαρητήρια στους συναδέλφους της από το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Ομονοίας για το υψηλό αίσθημα καθήκοντος, τον επαγγελματισμό και την επιχειρησιακή ετοιμότητα που επέδειξαν σε διερεύνηση υπόθεσης κακοποίησης του τέκνου και τη σύλληψη του δράστη πατέρα.

«Για ακόμη μία φορά αντιλαμβανόμαστε τη σημασία της σύστασης των Γραφείων Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, τα οποία μπορούν να διαχειριστούν με γνώση και επάρκεια περιστατικά έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας και να προλαμβάνουν σχετικά εγκλήματα.

Δυστυχώς, η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα συνηθισμένο λυπηρό φαινόμενο που συναντάται πίσω από τις κλειστές πόρτες πολλών σπιτιών, ακόμα και οικογενειών που στα μάτια των πολλών φαντάζουν ευτυχισμένες. Σε μια εποχή που στα ελληνικά, και όχι μόνο, σπίτια παίζει αδιάκοπα η είδηση της δολοφονίας παιδιού / παιδιών από την ίδια τους τη μητέρα, σκορπώντας φρίκη στους μεγάλους, πόνο και τρόμο στα παιδιά, ο λόγος πρέπει να ανήκει και μόνο στην υπεύθυνη ενημέρωση των επίσημων αρχών και εκπροσώπων της ιατροδικαστικής και ιατρικής κοινότητας, ώστε να προφυλάξουμε την κοινωνία μας από την ακρότητα και την εμπορευματοποίηση του δράματος» επισημαίνει.

Πηγή:zougla.gr