Σπάει την σιωπή του, σχεδόν μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια ο πρώην Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας Βαγγέλης Ευαγγελίου!! Αμφισβητήθηκε απο πολλούς, κατηγορήθηκε, αλλά ποτέ δεν έπαψε όπως λέει να αγαπάει όλη την Αιγιαλεία.

Γι’ αυτό και επί προεδρίας του, προτάθηκε και ψηφίστηκε, ο Εμπορικός να μετονομαστεί σε Αιγιαλείας από Αιγίου που ήταν μέχρι τότε!! Μιλάει  για όλους και για όλα, ενώ αφήνει ανοικτά όλα  τα  ενδεχόμενα   συμμετοχής του στα  κοινά.

Όπως δηλώνει του έχουν γίνει προτάσεις και παρότι είναι ακόμα πολύ απογοητευμένος από τις επιθέσεις που δέχτηκε, η αγάπη του όμως για την Αιγιάλεια Ίσως υπερισχύσει.Δεν γνωρίζει ακόμα από ποια θέση θα προσφέρει, αλλά  πιστεύει πως το  έργο των δεκατριών χρόνων που διατέλεσε πρόεδρος θα μπορούσε να συνεχιστεί!!

Όπως δηλώνει στο Aigialeiapress και στην Ιωάννα Δημουλά τον κατηγόρησαν για πολλά, ακολούθησε ένας ανελέητος πόλεμος εναντίον του, με σημερινό αποτέλεσμα όλες οι κατηγορίες να πέσουν στον καιάδα!!Αιτία όλων αυτών σύμφωνα με τον κο Ευαγγελίου το γεγονός πως δεν προλάβαιναν να τον ακολουθήσουν!! Ήταν πάντα παρών  ο ίδιος αλλά και οι συνεργάτες του στις διεκδικήσεις της πόλης  του Αιγίου ή   πολλές φορές μπροστάρης και αυτό δεν άρεσε σε πολλούς!

Από τις πιο χαρακτηριστικές  διεκδικήσεις  με θετικό αποτέλεσμα για την πόλη μας ήταν τα Τ.Ε.Ι. Έκανε  προτάσεις, μίλησε με υπουργούς, βουλευτές και σε συνεργασία με τον τότε Δήμαρχο Στάθη Θεοδωρακόπουλο πέτυχαν την λειτουργία του Τ.Ε.Ι  στην πόλη μας. Εξίσου σημαντικές οι διεκδικήσεις για την παραμονή στην πόλη μας της   Δ.Ο.Υ  και του  Ο.Α.Ε.Δ.                   Σήμερα βλέπουμε πως οι  πολίτες δεν   μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους με όλες αυτές τις περικοπές που έχουν γίνει από τις εκάστοτε κυβερνήσεις!!.

Σε ρεπορτάζ του Aigialeiapress είδαμε πως οι περισσότεροι έμποροι αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, ενώ από πλευράς Πολιτείας δεν προσφέρεται τίποτα  ουσιαστικό. Όπως λέει ο κος Ευαγγελίου  χωρίς έσοδα στο σύνολο της η αγορά είναι πολύ φυσικό να μην μπορεί να  ανακάμψει. Το να δουλέψει μεμονωμένα ένα κατάστημα και όχι το σύνολο δεν μπορεί να δοθεί ώθηση που θα φέρει ανοδική πορεία. Έφερε μάλιστα πολλά παραδείγματα που θα τα παρακολουθήσουμε στο βίντεο που ακολουθεί.

[the_ad id=”46371″]

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο η ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας δεν μπορεί να αναλυθεί μέσα σε λίγα λεπτά. Είναι ένα μείζον θέμα που δεν αφορά μόνο έναν φορέα αλλά πολλούς μαζί που πρέπει να  συνεργαστούν για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στην

Ερώτηση:  αν ένας σύλλογος από μόνος του μπορεί να επιτύχει  ευρύτερους στόχους;

Απάντησε: πως φυσικά και μπορεί, ιδιαίτερα ο Εμπορικός. Άλλωστε όπως λέει το έχει αποδείξει και στο παρελθόν που έχαιρε και της γενικότερης εκτίμησης . Αυτή την στιγμή όμως σύμφωνα με τον κό Ευαγγελίου, οι φορείς είναι ανενεργοί. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις  συνεχόμενες εναλλαγές προέδρων των τελευταίων χρόνων με αποτέλεσμα οι  έμποροι να απαξιώνουν τον Σύλλογο!

Τέλος ο κος Ευαγγελίου τόνισε πως  στόχος μας για την επίτευξη της ανάκαμψης πρέπει να είναι ο τουρισμός και για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται μια γενικότερη συνεργασία!!

Ας δούμε το ρεπορτάζ

[the_ad id=”46274″]

Της Ιωάννας Δημουλά

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”57928″]