Είναι γεγονός πως οι άνθρωποι, ειδικά τα τελευταία χρόνια, έχουν κάνει κυρίως κακό στον πλανήτη που τους φιλοξενεί. Πιο κάτω είναι μία λίστα με κάποια από τα πράγματα με τα οποία οι άνθρωποι έχουν βλάψει την Γη.

Υπερπληθυσμός

Παλιότερα, οι άνθρωποι έπρεπε να πολλαπλασιαστούν ώστε να επιβιώσουν. Αυτό είναι κάτι που δεν ισχύει πια. Το πρόβλημα του υπερπληθυσμού μόνο αυξάνεται με την πρόοδο της ιατρικής και με το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν τα απαραίτητα μέσα για να ζήσουν.

Αυτό το γεγονός είναι πολύ αρνητικό για το περιβάλλον, γιατί όσο περισσότεροι άνθρωποι υπάρχουν, τόσο περισσότερο χώρο χρειάζονται, οπότε για να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος κόβονται δέντρα και κατ’ επέκταση ολόκληρα δάση.

Αυτό φυσικά σημαίνει ότι μειώνεται το οξυγόνο και αλλάζει ολόκληρο το οικοσύστημα του πλανήτη.

Ρύπανση του περιβάλλοντος

Η ρύπανση είναι παντού. Είναι από τα απορρίμματα που είναι πεταμένα στον δρόμο, έως και την ρύπανση της ατμόσφαιρας.

Οι φυσικοί πόροι διαρκώς μολύνονται, δηλαδή το νερό, ο αέρας και το έδαφος. Γι’ αυτό είναι υπεύθυνοι μόνο οι άνθρωποι, που διαρκώς ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα με καυσαέρια και τις θάλασσες με απόβλητα. Οι υγρές εκτάσεις είναι γεμάτες με ανθρώπινα απορρίμματα, κυρίως πλαστικά που δεν διαλύονται για χρόνια και οι διάφορες πλαστικές σακούλες, τα πλαστικά καλαμάκια, οι πλαστικές σακούλες courier και οτιδήποτε άλλο πλαστικό, που πέφτουν στην θάλασσα, καταστρέφουν το οικοσύστημα και σκοτώνουν την θαλάσσια ζωή.

Κλιματική αλλαγή

Μία από τις πιο αισθητές αλλαγές του πλανήτη, είναι η κλιματική αλλαγή η οποία ευθύνεται κυρίως στις τεράστιες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα.

Αυτοί που αυξάνουν διαρκώς το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, είναι οι άνθρωποι και το αποτέλεσμα που φέρνουν είναι η θερμοκρασία να ανεβαίνει κάθε χρόνο όλο και πιο επικίνδυνα, οι πάγοι να λιώνουν και να κινδυνεύουν τα ζώα που ζουν στους πάγους, όπως είναι οι πολικές αρκούδες.

Καταστροφή δασών

Τα περισσότερα αγαθά, οι άνθρωποι τα παίρνουν από τα δάση. Για παράδειγμα κάποιες τροφές και τα υλικά για διάφορες κατασκευές.

Τα δάση όπως ειπώθηκε και παραπάνω, καταστρέφονται για να δημιουργηθεί νέος χώρος για παραπάνω ανθρώπους. Αυτό συνεπώς, οδηγεί σε έναν φαύλο κύκλο, γιατί οι νέοι άνθρωποι θα χρειάζονται κι άλλα αγαθά από τα δάση, αλλά δεν θα υπάρχουν στο μέλλον αρκετά δάση.

Το μόνο σίγουρο, είναι ότι αφού τα δέντρα είναι η μεγαλύτερη πηγή οξυγόνου, δεν βλάπτει μόνο τους ανθρώπους η μείωσή τους, αλλά και τα ζώα και τα φυτά και ολόκληρο το οικοσύστημα σαν σύνολο.