Θετική ανταπόκριση από το τηλεοπτικό κοινό σημειώνει η Εκπαιδευτική Τηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας που κάθε πρωί στις 10.00 από την ΕΡΤ2 εκπαιδευτικοί παραδίδουν στις μαθήτριες και τους μαθητές του Δημοτικού τηλε-μαθήματα, κρατώντας τα παιδιά σε… μαθησιακή εγρήγορση μέχρι να ανοίξουν ξανά τα σχολεία. Σκοπός του εγχειρήματος δεν είναι – προφανώς – η υποκατάσταση της δια ζώσης διδασκαλίας, γι’ αυτό και τα μαθήματα είναι προσανατολισμένα στην επανάληψη και την εμβάθυνση της ήδη διδαχθείσας ύλης.

Έτσι λοιπόν το πρόγραμμα από την Τετάρτη 1η Απριλίου έως την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020 του τηλεοπτικού σχολείου της ΕΡΤ2 έχει ως εξής:

Αύριο Τετάρτη 01/04/2020

-Φυσική Ε’ – ΣΤ’ «Θερμοκρασία – Θερμότητα»

-Φυσική Ε’ «Ηλεκτρικό κύκλωμα / Αγωγοί – Μονωτές»

-Γλώσσα Ε’ «Εγκλίσεις των ρημάτων»

Την Πέμπτη 02/04/2020 

-Μαθηματικά Β’ – ΣΤ’ «Νοερές πράξεις (Πρόσθεση – Αφαίρεση) – Α΄ Μέρος»

-Μαθηματικά Δ’ – ΣΤ’ «Νοερές πράξεις (Πρόσθεση – Αφαίρεση) – Β΄ Μέρος»

-Γλώσσα Β’ «Παραγωγή γραπτού λόγου: Περιγραφικός Λόγος»

Την Παρασκευή 03/04/2020   

-Γλώσσας Γ’  «Παραγωγή γραπτού λόγου: Αφηγηματικός Λόγος»

-Φυσική Ε’ – ΣΤ’ «Ιδιότητες του Φωτός»

-Γλώσσα ΣΤ’ «Μεταβατικά, αμετάβατα, συνδετικά ρήματα»

«Λόγω του ενδιαφέροντος μάλλον θα επεκταθεί, η ΕΡΤ2 είναι διατεθειμένη να μας δώσει έξτρα ώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Παιδείας Σ. Ζαχαράκη, μιλώντας για τα μαθήματα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης, σήμερα στο Λατώ FM και στην εκπομπή «Πρώτη Ματιά Στην Ενημέρωση».

Επίσης δήλωσε ότι «δεν αποκλείεται να προχωρήσει και στην δευτεροβάθμια», τονίζοντας ότι πρώτα πρέπει «να δούμε πώς θα εξελιχθεί η πρωτοβάθμια γιατί είναι η πρώτη εβδομάδα».

Συμπλήρωσε λέγοντας ότι «το ποσοστό τηλεθέασης της ΕΡΤ2 χθες ήταν 11,4% που σημαίνει ότι παιδιά και γονείς αγκάλιασαν το εγχείρημα»

Τέλος ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο ότι πολλοί εκπαιδευτικοί δήλωσαν διαθεσιμότητα και προθυμία να συμμετέχουν βιντεοσκοπημένα μαθήματα.