Η δυναμική παρουσία των κατοίκων της Ανατολικής Αιγιάλειας αλλά και η σοβαρότητα του θέματος επέβαλε της εκτός ημερησίας διάταξης συζήτηση σχετικά με την κατάσταση του ΧΥΤΑ Αιγείρας.

Αφορμή υπήρξε το έγγραφο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όπου ενημερώνει την Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων Ανατολικής Αιγιάλειας σχετικά με τα αποτελέσματα των γεωτρήσεων στο ΧΥΤΑ όπου καταδεικνύεται σοβαρή μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα.

Οι κάτοικοι της Ανατολικής Αιγιάλειας παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου τη Δευτέρα 10/12/2018 και αν και αρχικά  το προεδρείο δεν δέχθηκε την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση , η σοβαρότητα του θέματος, η δυναμική παρουσία των κατοίκων  και η απαίτηση των περιφερειακών παρατάξεων επέβαλε την (επί τρίωρο) προ ημερησίας διάταξης συζήτηση του θέματος.

Η συντριπτική πλειοψηφία  των περιφερειακών παρατάξεων και συμβούλων που τοποθετήθηκαν επί του θέματος τάχθηκε υπέρ της αναστολής λειτουργίας του ΧΥΤΑ μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την αδειοδότηση  του ΧΥΤΑ – αν τελικά καταφέρει να πάρει ποτέ άδεια.

[the_ad id=”46274″]

Συγκεκριμένα υπέρ της αναστολής λειτουργίας τάχθηκαν ο κ. Δ. Σιαμπλής ως εκπρόσωπος του συνδυασμού «Ανδρέας Κατσανιώτης μαζί να φτιάξουμε τον τόπο μας», ο κ. Β. Χατζηλάμπρου ως εκπρόσωπος του συνδυασμού «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας», ο κ.Ε.Σώκος εκπρόσωπος του συνδυασμού «Δυτική Συμπολιτεία», ο κ. Κ.Κοτσιλίάνος εκπρόσωπος του συνδυασμού «Λαική Συσπέιρωση Δυτικής Ελλάδας», ο κ. Χ.Ρήγας εκπρόσωπος του συνδυασμού «Ελληνική Αυγή για τη Δυτική Ελλάδα», ο κ.Β.Κουμπούρας εκπρόσωπος του συνδυασμού «Οικολογική Δυτική Ελλάδα» η κ. Κ.Χαμηλάκη εκπρόσωπος του συνδυασμού «Αριστερή Παρέμβαση Αντικαπιταλιστική Κίνηση», και ο κ.Κ.Κούστας Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Δηλώθηκε έτσι ξεκάθαρα η πολιτική βούληση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την αναστολή λειτουργίας του ΧΥΤΑ, κάτι που όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης κ. Κατσιφάρας δεν είναι στις αρμοδιότητες του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά θα δρομολογηθούν οι διοικητικές ενέργειες λαμβάνοντας υπόψη τη πολιτική βούληση του Συμβουλίου.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Ανατολικής Αιγιάλειας, του οικολογικού Συλλόγου «Ιριδα» του Αιγίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελοκήπων, του Θεατρικού  Εργαστηρίου Αιγείρας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγείρας και του Ανθρωπιστικού Συλλόγου Κραθίου.

 

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”57928″]