Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί Τετάρτη 6 Απριλίου,  από το Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγίου, τον Αγροτικό Σύλλογο Αιγίου (Μπακόπουλος – Ντρίνιας), το προσωπικό με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και υγειονομικοί σε αναστολή εργασίας από το Γ.Ν. Αιγίου, το Κ.Υ. Αιγίου, το Κ.Υ. Ακράτας και το Γ.Ν. Καλαβρύτων.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί δεκάδες συμπολίτες μας, συγκεντρώθηκαν στην Τρίγωνη πλατεία όπου οι πρόεδροι των σωματείων αναφέρθηκαν για ακόμη μια φορά στα μεγάλα προβλήματα που έχει προκαλέσει το ενεργειακό, το εθνικό σύστημα υγείας, τα αγροτικά θέματα, τις ελλείψεις στο νοσοκομείο Αιγίου και πολλά άλλα.

apergiaΤο παρών έδωσε και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας Λάμπης Παπαδόπουλος που έστειλε σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση, πως αν δε σκύψει ουσιαστικά πάνω από το κεφάλι, του εμπόρου, του συνταξιούχου, του εργάτη, του αγρότη κλπ. την απάντηση θα τη βρει στις κάλπες.

Μάλιστα έστειλε μήνυμα απόγνωσης με αποδέκτη τη Δημοτική αρχή, ζητώντας να μην  πειράξει τη Μητροπόλεως έως ότου ολοκληρωθούν τα υπόλοιπα έργα, καθώς ότι πιάνει το καταστρέφει.

Πρόεδρος Οικοδομών

Ο πρόεδρος των οικοδόμων Παναγιώτης Νύχτης, αναφέρθηκε στα οξυμένα προβλήματα όπως  η σταφίδα, η EBO, ο πόλεμος, το εθνικό σύστημα υγείας, το Νοσοκομείο Αιγίου, κλπ.

Μεταξύ άλλων είπε ” Η πανελλαδική απεργία σήμερα, πρέπει να στείλει ένα ενιαίο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Στηριζόμαστε στον αγώνα μας. Δεν περιμένουμε σωτήρες ή μεσσίες, τους γνωρίσαμε. Ξέρουμε τι καπνό φουμάρουν και δε ξεχνάμε τι μας έχουν φορτώσει στις πλάτες μας”.

Σήμερα έχουμε περισσότερα όπλα και αύριο θα έχουμε ακόμα περισσότερα και μεγαλύτερη δυνατότητα για να επιβάλλουμε αυτό που έχουμε ανάγκη, για να γίνει πραγματικότητα το δίκιο μας.

Πρόεδρος αγροτικού συλλόγου Μπακόπουλος – Ντρίνιας Γιάννης Μποδιώτης:

“Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφο το προηγούμενο διάστημα με δεκάδες μπλόκα σε όλη την χώρα και με πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα αναδείξαμε την τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής και διεκδικήσαμε λύσεις που θα δίνουν ανάσα και θα μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε την καλλιεργητική δραστηριότητα, να παράγουμε, να επιβιώσουμε.

Με τους αγώνες μας αποσπάσαμε κάποιες λύσεις, χωρίς όμως να ικανοποιηθούν τα βασικά μας αιτήματα. Σήμερα η κατάσταση έχει χειροτερέψει εξαιτίας και των επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία και ακόμη δεν έχει φανεί όλο το μέγεθος και το βάθος αυτών των επιπτώσεων στην ζωή μας.

Η κυβέρνηση «μπουκώνει» με δισεκατομμύρια ευρώ και με προνόμια τους βιομηχάνους, εφοπλιστές, επιχειρηματίες αλλά για τον πρωτογενή τομέα πετάει κάποια με ψίχουλα που δεν λύνουν κανένα βασικό πρόβλημα. Ο κίνδυνος επισιτιστικής κρίσης είναι υπαρκτός αν δεν στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας.

Μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησε συλλαλητήριο στις οδούς Κλ. Οικονόμου και Μητροπόλεως όπου διεκόπη προσωρινά και η διέλευση των οχημάτων.

Της Ιωάννας Δημουλά

apergia-aigio-2022 apergia-aigio-2022