Το λιγότερο λυπηρή, η εικόνα στα περίχωρα του Αιγίου, λόγο των σκουπιδιών όπου  έχουν σχηματίσει βουνό στους δρόμους και τις παραλίες της πόλης.

Όπως θα γνωρίζουν πολλοί, χρόνιο και άλυτο είναι το θέμα των σκουπιδιών, με τις λάθος κινήσεις και αποφάσεις να διαδέχονται η μια την άλλη, με αποτέλεσμα την σημερινή εικόνα  του Δήμου.

Το πρόβλημα υφίσταται τουλάχιστον μια δεκαετία κατά την διάρκεια της οποίας δίνονταν προσωρινές λύσεις που δεν έλυναν το πρόβλημα στην ρίζα του.

Τον τελευταίο χρόνο όμως το πρόβλημα έχει λάβει ραγδαίες διαστάσεις με σκουπίδια σε δρόμους, μη ανεύρεση χώρου εναπόθεσης των σκουπιδιών και με τον ΧΥΤΑ της Αιγείρας να μην αντέχει άλλα σκουπίδια.

Η προηγούμενες Δημοτικές Αρχές στάθηκαν αδύναμες να λύσουν το πρόβλημα, καθώς το πρόβλημα έγινε ακόμα μεγαλύτερο με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να εγείρονται σε διαδηλώσεις αλλά και μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια.

[the_ad id=”46371″]

 

Λογικό οι κάτοικοι της περιοχής να φοβούνται για θέματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Το πρόβλημα έχει φτάσει στο μη περαιτέρω και είναι αναγκαία μια λύση.

Ας ελπίσουμε ότι η Νέα Δημοτική Αρχή θα τηρήσει το προεκλογικό σχέδιο της ανακύκλωσης τουλάχιστον, αφού το θέμα πλέον το έχει αναλάβει η Περιφέρεια.

Ας ελπίσουμε στην καλή συνεννόηση του Δήμα και της Περιφέρειας, ώστε να δοθεί οριστική λύση.

Περιμένουμε όλοι την υλοποίηση των νέων σχεδίων…ακόμα και τώρα.

Μετά τον ΑΝΤ1 και ο ALPHA έβγαλε τα σκουπίδια στην εκπομπή Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση

Της Νίκης Κονδύλη

Θα ακολουθήσουν και άλλα βίντεο από την ευρύτερη Αιγιάλεια 

[the_ad id=”46704″]

Αίγιο: τα σκουπίδια “πνίγουν” τους κατοίκους