Το Επιμελητήριο Αχαϊας απέστειλε προς τον υπουργό Εργασίας και κοινωνικών Υποθέσεων Ιωάννη Βρούτση  την ακόλουθη επιστολή:

Κύριε Υπουργέ, 

Με την παρούσα, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για ένα σοβαρό πρόβλημα που έχει προκληθεί σχετικά με τις δηλώσεις που οφείλουν να κάνουν οι επιχειρήσεις στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ σχετικά με τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τα κυβερνητικά μέτρα, λόγω της πανδημίας.

Σήμερα ισχύουν τα ακόλουθα:

  1. Επιχειρήσεις που έχουν ανοίξει μέσα στον Μάιο , υποχρεούνται  να κάνουν τις δηλώσεις τους από την 1η Ιουνίου  και μετά.
  2. Επιχειρήσεις  που παραμένουν  κλειστές με κρατική εντολή για  τον Μάιο,  υποχρεούνται να κάνουν τις δηλώσεις μέχρι τέλος Μαΐου.

Το πρόβλημα παρουσιάζεται σε επιχειρήσεις που το κεντρικό τους κατάστημα έχει ανοίξει μέσα στον Μάιο, αλλά τα υποκαταστήματα παραμένουν κλειστά με κρατική εντολή.  Η πλατφόρμα διαβάζει μόνο το κεντρικό κατάστημα αυτόματα. 

Στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη και θα πρέπει με απόφασή σας να δώσετε τις σχετικές εντολές, ώστε να προσαρμοσθεί αντίστοιχα το πληροφοριακό σύστημά.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Πλάτων Μαρλαφέκας