Το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου συμμετείχε στο 1ο παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 στο Αγρίνιο, δίνοντας μια από τις καλύτερες παραστάσεις του και κερδίζοντας τις εντυπώσεις σε κάθε επίπεδο.

Το φεστιβάλ διοργάνωσε ο Λαογραφικός Όμιλος της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου και το Χ.Ε.Α. συμμετείχε με ένα εφηβικό τμήμα ενώ πήραν μέρος ακόμα 9 σύλλογοι και φορείς από Αμφίκλεια, Αγρίνιο, Μεσολόγγι κ.ά. Αρχικά τα παιδιά του Χ.Ε.Α. συμμετείχαν στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του Αγρινίου και στο χορό που έγινε στην πλατεία Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια, στην κεντρική εκδήλωση που έγινε στο Παπαστράτειο Μέγαρο παρουσίασαν χορούς και τραγούδια από την Ανατολική Ρωμυλία. Οι νεαροί χορευτές-τριες του Χορευτικού Εργαστηρίου, τραγούδησαν εξαιρετικά και χόρεψαν Μπογδάνο, Μηλίσσω, Μπάτε κουρίτσια στο χορό, Πως πιάνεται η αγάπη, Σ’ τρεις και Κουκουνούδα σε άψογη συνεργασία με την παραδοσιακή ορχήστρα «Επτάσημο», αποσπώντας το αυθόρμητο και παρατεταμένο χειροκρότημα αλλά και τα πλέον ευμενή σχόλια όλων των παρευρισκόμενων στην κατάμεστη αίθουσα.

[the_ad id=”46371″]

Κοντά στα παιδιά, εκτός από τους δασκάλους χορού και τα μέλη του Δ.Σ. βρέθηκαν γονείς και μέλη του συλλόγου, με την ευκαιρία της εκδρομής που διοργανώθηκε από το Χ.Ε.Α. Μετά το φεστιβάλ χορευτές-τριες και συνοδοί παραβρέθηκαν στο γλέντι που διοργανώθηκε σε αίθουσα του Αγρινίου με την ορχήστρα «Επτάσημο», χορεύοντας και διασκεδάζοντας μέχρι αργά το απόγευμα.

Επίσης, την περασμένη εβδομάδα εκπρόσωποι του Χορευτικού Εργαστηρίου πήραν μέρος στη συνάντηση που συγκάλεσε η ΔΗΚΕΠΑ σχετικά με τη διοργάνωση των καλοκαιρινών εκδηλώσεων και ιδιαίτερα της συνάντησης χορευτικών συγκροτημάτων του Δήμου Αιγιάλειας ενώ οι υπεύθυνοι του συλλόγου βρίσκονται στο τελικό στάδιο προετοιμασίας εκδηλώσεων για τον Μάιο και τον Ιούνιο.

 

[the_ad id=”57928″]

 

[the_ad id=”46704″]