Σε έντονο κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας με την  αντιπαράθεση  και τα λεκτικά επεισόδια,  του σημερινού  προεδρείου με τους  δύο  πρώην προέδρους  κ. Παπαδόπουλο και Σπυρόπουλο αλλά και εμπόρους, να σημειώνει κόκκινο.

martha-skountzouΗ πρώην Πρόεδρος μάλιστα η κ. Σκούντζου φανερά δυσαρεστημένη με το όλο κλίμα θέλησε να αποχωρήσει   θεωρώντας  απαράδεκτη αλλά και προσβλητική  την όλη συμπεριφορά, λέγοντας χαρακτηριστικά « με υποτιμάει το περιβάλλον …δεν  σέβεστε τους ανθρώπους που έχετε καλεσμένους».

 

Επίσης  ο κος Νιγιάννης είπε « δεν είναι εικόνα η σημερινή, πρέπει να το δουλέψετε όλο αυτό.. δεν γίνεται να μην υπάρχει οργάνωση άλλος να μιλάει και άλλος να μοιράζει  χαρτάκια  που αναφέρανε την έγκριση η απόρριψη  του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού, σε σημείο Μάλιστα η κα Χρονοπούλου να αναγκαστεί  να ζητήσει συγγνώμη επ αυτoύ.

Απαράδεκτη χαρακτήρισε την όλη ατμόσφαιρα και ο πρόεδρος της γενικής Συνέλευσης  ο κος Τσινάκης  είπε «πρέπει να μάθετε να μιλάτε σε ήπιους τόνους.. δεν είναι συμπεριφορά αυτή».

[the_ad id=”46371″]

Δημοσιογράφοι και Γενική Συνέλευση σημειώσατε Χ

Σημείο τριβής από το πρώτο λεπτό της Γενικής Συνέλευσης  το γεγονός  εάν θα παραμείνουν οι δημοσιογράφοι καθώς υπάρχει  ο νόμος περί προσωπικών δεδομένων  σύμφωνα με το προεδρείο «Σύμφωνα με το άρθρο όμως, 370Α Π.Κ «Η μαγνητοφώνηση και η μαγνητοσκόπηση είναι εγκλήματα που αναφέρονται στην παραβίαση απορρήτου και ποινικοποιούνται για την προστασία του Ιδιωτικού Βίου και του απορρήτου αυτού…..ΕΝΏ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΓΊΝΟΝΤΑΙ ΕΛΕΎΘΕΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΊΣ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΎΝ ΠΟΙΝΙΚΌ ΑΔΊΚΗΜΑ ΌΤΑΝ ΑΦΟΡΟΎΝ ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΔΗΜΟΣΊΟΥ ΒΊΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΌΣΙΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΏΝ

Επίσης από τα άρθρα 5 παρ. 1, 9 παρ. 1, σε συνδυασμό με το άρθρο 2 παρ. 1 του Συντάγματος, που ανάγει σε πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας το σεβασμό και την προστασία της αξίας του ανθρώπου, απορρέει, ως ιδιαίτερη εκδήλωση του δικαιώματος της προσωπικότητας, το Δικαίωμα πληροφοριακής αυτοδιάθεσης, δικαίωμα που είναι ρητά πλέον συνταγματικά κατοχυρωμένο στο άρθρο 9Α. Από το Σύνταγμα απορρέει επίσης το δικαίωμα του τύπου να ενημερώνει το κοινό και η αντίστοιχη αξίωση των πολιτών στην πληροφόρηση, κατά το άρθρο 14 παρ. 1 Σ. (ελευθερία της έκφρασης, δικαίωμα του πληροφορείν) και κατά το, συνταγματικά πλέον στο άρθρο 5Α κατοχυρωμένο, δικαίωμα της πληροφόρησης (δικαίωμα του πληροφορείσθε), αναγκαίο για την ενεργοποίηση του δικαιώματος συμμετοχής καθενός στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας που κατοχυρώνεται στο άρθρο 5 παρ. 1 του Συντάγματος. Το δικαίωμα του τύπου να ενημερώνει το κοινό για σημαντικά ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος».

Αφού  παρέμειναν τελικά, δεν  επετράπη να καταγράψουν όμως  με κανένα μέσω το τι λέχθηκε στην συνεδρίαση, αφήνοντάς τους ουσιαστικά  ακάλυπτους σε ενδεχόμενο ρεπορτάζ που θα  μπορεί να αμφισβητηθεί από τον οποιοδήποτε. Εντύπωση βέβαια προκάλεσε και το γεγονός της απαξίωσης των μελών  προς το σύλλογο που το έδειξαν  με την αποχή τους. Δεν είναι δυνατό  στην ετήσια γενική συνέλευση να παρευρίσκονται τόσο λίγα   μέλη,  όταν  μάλιστα  θα μπορούσαν να εκφράσουν τις απόψεις αλλά και τις ενστάσεις  τους  σε κάποια θέματα.  Το γεγονός αυτό  που παρουσιάζεται τα τελευταία  χρόνια θα έπρεπε να  Κρούει  τον κώδωνα του κινδύνου   σε συνδυασμό  με  τις εναλλαγές προέδρων τις παραιτήσεις, τις καθαιρέσεις  κ.λ.π

[the_ad id=”46274″]

Open mall γιατί χάθηκε; Ο ρόλος της αρμόδιας Αντιδημάρχου- το Επιμελητήριο; 

Πάλι στο προσκήνιο και σημείο τριβής γι ακόμα μια φορά στάθηκαν τα ανοικτά κέντρα Εμπορίου.

Σύμφωνα με το προεδρείο έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες. Έκαναν μάλιστα και προσθήκες για να αυξηθεί ο αριθμός των καταστημάτων που θα συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Ήταν μάλιστα τόσο ουσιαστικές οι αλλαγές που θα άνοιγε το εμπορικό κέντρο μέχρι την παραλιακή ζώνη. Μάλιστα σύμφωνα με την Πρόεδρο του Εμπορικού υπάρχει ήδη μια έτοιμη μελέτη  που μπορούν να το χρησιμοποιήσουν οι επόμενες διοικήσεις αν παρουσιαστεί κάποιο αντίστοιχο  πρόγραμμα, δυστυχώς όμως όπως είπε χαρακτηριστικά δεν συγκεντρώθηκε το 70%  αιτήσεων ανά δρόμο όπως ήταν  απαραίτητο.

Έδωσε μάλιστα ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα  πως από τα  55 καταστήματα της οδού Κλ. Οικονόμου  συμμετείχαν μόνο τα 13. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με την κ. Παναγοπούλου το ίδιο το προεδρείο πήγε σε όλα  τα καταστήματα για να τα ενημερώσουν.

Μάλιστα η κα Χρονοπούλου είπε: « οι ίδιοι οι έμποροι έχασαν από μόνοι τους το πρόγραμμα και  πρόσθεσε πως  στο δύσκολο αυτό έργο ο Δήμος και η Αντιδήμαρχος έργου κα Ψυχράμη αδιαφόρησαν».

Όπως ανάφερε η κα Χρονοπούλου πραγματοποιήθηκε μόνο μία συνάντηση με την κ. Ψυχράμη  που πρότεινε ένα  μελετητικό  γραφείο με το οποίο  θα μπορούσαν να συνεργαστούν αλλά στις επανειλημμένες οχλήσεις του εμπορικού για να υπάρξει συνέχεια δεν έλαβαν καμία ουσιαστική απάντηση.

Παρών μάλιστα σε αυτές τις τηλεφωνικές συνομιλίες ήταν και ο κος Μαυρουδής, όπως είπε χαρακτηριστικά η κα Χρονοπούλου, τον οποίο και ευχαρίστησε που χωρίς καμία αμοιβή ετοίμασε μια  τόσο χρονοβόρα μελέτη ( το aigialeiapress αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ στο οποίο η κ. Ψυχράμη είχε κάνει δηλώσεις λέγοντας πως σε επανειλημμένα e.mail της ιδίας δεν είχε λάβει καμία απάντηση από εμπορικό).

Σε αυτό το σημείο έρχεται και ο ρόλος του Επιμελητηρίου γιατί από την στιγμή που δεν μπορούσε ο Εμπορικός να το φέρει εις πέρας δεν  έλαβε δράση. Τι έφταιξε; Το σίγουρο είναι πως χάθηκε ένα πρόγραμμα που υλοποιείται με πολύ μεγάλη επιτυχία σε άλλες πόλεις και θα μπορούσε να δώσει πνοή στην πολύπαθη μικρομεσαία επιχείρηση.

[the_ad id=”46371″]

Σπύρος Σπυρόπουλος

O κος Σπυρόπουλος  είπε,  πως ήταν το μεγαλύτερο ανοσιούργημα   να χάσει ο σύλλογος το 1.800.000 τόνισε μάλιστα πως είναι αδιανόητο για ένα τόσο μεγάλο πρόγραμμα να μην έχει γίνει ούτε μία ενημερωτική ημερίδα, ενώ καταλόγισε  στο νυν προεδρείο για αδράνεια  και αδιαφορία πάνω στα ουσιαστικά  και σοβαρά θέματα. Κλείνοντας επεσήμανε το γεγονός  πως από την στιγμή που  ο εμπορικός δεν ήταν ικανός γιατί δεν άφησε τα ηνία στο επιμελητήριο.

 

lampis-papadopoulosΛάμπης Παπαδόπουλος

Ο Κος Παπαδόπουλος χαρακτήρισε  ως  εγκληματική την  αδιαφορία του νυν προεδρείου να χαθεί ένα τόσο μεγάλο πρόγραμμα, όπως τα ανοικτά κέντρα εμπορίου. (Οι   απόψεις του για τα open mall   έχουν καταγραφεί  σε συνεντεύξεις που έχει παραχωρήσει τόσο στο aigialeiapress όσο και σε άλλα Μ.Μ.Ε.

Μάλιστα πέρυσι το καλοκαίρι πρώτος αυτός σε συνέντευξή που παραχώρησε στην Ιωάννα Δημουλά μίλησε για τα οφέλη που θα υπήρχαν  για την περιοχή μας αν καταφέρναμε να ενταχθούμε σε ένα τόσο μεγαλόπνοο πρόγραμμα. Ακόμα και τότε όμως είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις του για το αν θα καταφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος να το φέρει εις πέρας ).

Τόνισε γι ακόμα μια φορά πως εδώ και ένα χρόνο δεν του έχουν δώσει τα βιβλία για να δει ιδίοις όμμασι το έλλειμμα για το οποίο τον κατηγορούν. Όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι υποχρεωμένοι βάση νόμου να το κάνουν.

Εξέφρασε μάλιστα  την απογοήτευσή του,  τόσο για  τον ίδιο όσο και τον κο Σπυρόπουλο που δεν τους αναφέρει το νυν προεδρείο σε καμία από τις δράσεις, ως να μην υπάρχουν, απαξιώνοντας κατ αυτό τον τρόπο και τους εμπόρους που με την ψήφο τους, τους έχουν επιλέξει για να τους εκπροσωπούν.

Κατηγόρησε το νυν προεδρείο  πως  τον έχει μπλοκάρει   από την ομάδα του facebook  με αποτέλεσμα να μην ενημερώνεται για θέματα του συλλόγου.   Ενώ άσκησε δριμύ  κατηγορώ  για το γεγονός  της μη ύπαρξης ηχογραφημένου υλικού, των συνεδριάσεων που φανερώνει σύμφωνα  με τον ίδιο, πως γίνονται πράγματα εκ του πονηρού.

Μάλιστα σύμφωνα με τον ίδιο από τιμολόγια που βρέθηκαν, προκύπτουν  νέα  στοιχεία  που φανερώνουν   πως (κάποιοι δεν κάνουν  σωστά τη δουλειά τους αφήνοντας σαφείς αιχμές κακοδιαχείρισης) . Κατηγόρησε το προεδρείο πως αντί να ασχολείται με τα συνδικαλιστικά θέματα, ως πρώτο μέλημα που θα έπρεπε να είναι, ασχολείται  με φωτογραφήσεις, αδελφοποιήσεις και πάρτι. Τέλος  ζήτησε από το σώμα να καταψηφιστεί ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός!!

[the_ad id=”46274″]

Open mall ενημερωτικά

«Ανοιχτά Εμπορικά Κέντρα – Open Mall»  είναι 100%  επιδοτούμενο και δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους και Εμπορικούς Συλλόγους / Επιμελητήρια να συνεργαστούν και να αναβαθμίσουν εμπορικούς δρόμους που βρίσκονται σε δίκτυα πεζοδρόμων & οδούς ήπιας κυκλοφορίας, αναδεικνύοντας την αγορά του κέντρου και δίνοντας ταυτότητα στην πόλη τους.

H  δράση επιβάλλει την κοινή συμμετοχή του Δήμου και του Εμπορικού Συλλόγου ή σε περίπτωση αδυναμίας συμμετοχής του Εμπορικού Συλλόγου του Επιμελητηρίου. Αυτοί οι δύο θα πρέπει να καταθέσουν μια κοινή πρόταση για την αξιοποίηση και αναβάθμιση της εμπορικής περιοχής που θα επιλέξουν. Αν ένας από τα δύο μέλη διαφωνήσει είτε προς το σχεδιασμό είτε ως προς την πρόθεση ή οτιδήποτε άλλο, δεν θα μπορεί κανείς από τους δύο να συμμετάσχει. Για την υλοποίηση του έργου καταρτίζεται και υπογράφετε μεταξύ τους Μνημόνιο Συνεργασίας».

  • O Δήμος χρηματοδοτείται με επιδότηση 100% και το μέγιστο ποσό που μπορεί να λάβει ανέρχεται στο 1,5 εκατ. ευρώ.
  • O Εμπορικός Σύλλογος χρηματοδοτείται 100% και θα διαχειριστεί εκ μέρους των επιχειρήσεων, που θα μετέχουν ένα ποσό το οποίο αθροίζει έως 2.000 ευρώ για κάθε συμμετέχουσα επιχείρηση και έως 300.000 € συνολικά.

Προϋποθέσεις για την επιλογή της περιοχής παρέμβασης είναι:

α) Να είναι εμπορική περιοχή στα χωρικά όρια αρμοδιότητας του Δήμου ή Δημοτικής Ενότητας με πληθυσμό 5.000 – 320.000 κάτοικων, με το μήκος της εμπορικής περιοχής να είναι τουλάχιστον 400 μέτρα εμπορικού δρόμου ή δικτύου εμπορικών δρόμων και

β) να υπάρχουν πολιτιστικοί ή/και φυσικοί πόροι – δυνατότητα εξυπηρέτησης και άλλων χρήσεων.

  • Επίσης θα πρέπει να εξασφαλιστεί η:Συμμετοχή του 70% τουλάχιστον των εγκατεστημένων εμπορικών επιχειρήσεων*, δηλ. ισόγεια καταστήματα με πρόσοψη στις οδούς της προτεινόμενης περιοχής παρέμβασης.Συμμετοχή τουλάχιστον 50 τέτοιων επιχειρήσεων (Μπορούν να συμμετάσχουν και εμπορικές επιχειρήσεις που βρίσκονται σε όροφο υπό την προϋπόθεση συμμετοχής των ισόγειων εμπορικών επιχειρήσεων, άλλες επιχειρήσεις (π.χ. εστίασης, ιδιωτικής εκπαίδευσης, ιδιωτικά ιατρεία, ξενοδοχεία, κινηματογράφοι, θέατρα, κέντρα αισθητικής), οι οποίες όμως δεν προσμετρούνται στους παραπάνω ελάχιστους περιορισμούς, κενά εμπορικά καταστήματα σε ποσοστό κατά μέγιστο 5% του συνολικού αριθμού των συμμετεχουσών εμπορικών επιχειρήσεων.

Ο Δήμος στα πλαίσια του Προγράμματος αναλαμβάνει να σχεδιάσει την :

Αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, η οποία είναι υποχρεωτική και υλοποιείται από τον Δήμο μέχρι το 85% (μέγιστο) του επιλέξιμου Προϋπολογισμού του, (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ: αναβάθμιση/κατασκευή πεζοδρόμων, υπαίθριων πολιτιστικών και αθλητικών εγκαταστάσεων, παιδικών χαρών, χώρων ανάπαυσης, ανάπλαση πλατειών/περιβάλλοντος χώρου μνημείων, κατεδαφίσεις παλιών κτιρίων ή απαλλοτριώσεις εκτάσεων, αποκατάσταση/ανάδειξη μνημείων, βελτίωση μικροκλίματος: πάρκα τσέπης, φυτεύσεις ψηλού πρασίνου & δενδροστοιχιών, ανάδειξη υδάτινου στοιχείου, παρεμβάσεις υψηλής σκίασης, βυθιζόμενοι κάδοι απορριμμάτων, κάδοι για οργανικά απορρίμματα, σύστημα απορροής όμβριων υδάτων, υπογειοποίηση  καλωδίων κοινής ωφέλειας, παρεμβάσεις για την προσβασιμότητα ΑΜΕΑ, αναβάθμιση/δημιουργία χώρων στάθμευσης εξυπηρέτησης εμπορικών περιοχών χωρίς αντίτιμο, minibus τελευταίας τεχνολογίας, γλυπτά, εικαστικές εγκαταστάσεις, ειδικοί χώροι για αφισοκόλληση/γκράφιτι, κ.ά.).

[the_ad id=”57928″]

 

[the_ad id=”46704″]