Το 4ο Φεστιβάλ Πριμαρόλια έρχεται τον Σεπτέμβριο στο Αίγιο

0
63

Το Φεστιβάλ Πριμαρόλια 2022 επιστρέφει για τέταρτη χρονιά στο Αίγιο και ενεργοποιεί έναν ακόμη εμβληματικό χώρο – τον παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Από το 2019, το Φεστιβάλ Πριμαρόλια χαρακτηρίζεται από έναν νομαδικό χαρακτήρα, αλλάζοντας τοποθεσίες κατά μήκος της ιστορικής παραλιακής ζώνης του Αιγίου. Χαράσσει τροχιές δημιουργίας και λειτουργεί την ίδια στιγμή ως πλατφόρμα συνάντησης πολλαπλών τροχιών και συναντήσεων καλλιτεχνών, ερευνητών, οργανισμών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων. Κατά μήκος της παραλιακής ζώνης του Αιγίου τα ίχνη από μία άλλη εποχή, αυτή της μαύρης σταφίδας και του πλούτου που έφερε μαζί της, είναι εμφανή.

Το Φεστιβάλ Πριμαρόλια επιστρέφει!

Από τις 3 έως 11 Σεπτεμβρίου 2022 παρουσιάζει στον παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Αιγίου πρωτότυπες δράσεις στις συγκλίσεις σύγχρονης τέχνης, προφορικής ιστορίας και ταυτότητας τόπου, με κορωνίδα την έκθεση σύγχρονης τέχνης με νέα πρωτότυπα έργα με αφετηρία την έννοια του ορίου ως κοινωνική, πολιτική, συμβολική και επιτελεστική αναφορά μιας εποχής μεταιχμιακού χαρακτήρα όπως η σταφιδική κρίση, ο ερχομός του τρένου αλλά και η σημερινή πανδημική εποχή όπου το όριο, η απόσταση, τα σύνορα και η κινητικότητα αποτελούν έννοιες προς αναθεώρηση.

Έρχονται και δύο νέες συνεργασίες τον Σεπτέμβριο! Μια νέα συνεργασία με το ADAF σε διαδικτυακό επίπεδο με έργα web art στην πλατφόρμα Prima του οργανισμού Πριμαρόλια και μια νέα με το AnimaSyros φιλοξενώντας μια πρωτότυπη επιμελημένη σειρά animation που σχετίζονται με την θεματική του Φεστιβάλ Πριμαρόλια. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης προφορικές ιστορίες, workshops καλλιτεχνών και μουσικές βραδιές.

Η Κυριακή Μπεϊόγλου μας πάει μια βόλτα στο παρελθόν -«στην εποχή της μαύρης σταφίδας» που σημάδεψε την περιοχή, αλλά και στο σημερινό στίγμα του Φεστιβάλ, που δίνει τη συνέχεια στην πολιτισμική ζωή του τόπου.