Μαθητές και μαθήτριες της Γ’ και Δ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, συνοδεία εκπαιδευτικών, επισκέφθηκαν το «Σπίτι του Καραγκιόζη», που βρίσκεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης», την Τετάρτη 24/5.

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στον εκθεσιακό χώρο της ΔΗΚΕΠΑ από τον θεατρολόγο κ.Αριστοτέλη Μακρή και είδαν για πρώτη φορά τα εργαλεία του αιγιώτικου θεάτρου σκιών.

1ο-karagiozisΑναλυτικά, πληροφορήθηκαν για το έργο των Αιγιωτών καραγκιοζοπαικτών και στη συνέχεια ήρθαν σε επαφή με τα σκηνικά και την πληθώρα φιγούρων από χαρτόνι, δέρμα και ζελατίνα.

Είδαν φέιγ βολάν του 20ου αι. από παραστάσεις στο Θέατρο «ΟΑΣΙ», χειρόγραφα σενάρια του Καραγκιόζη καθώς και σχέδια φιγούρων πάνω σε χαρτί.

Έπειτα, στο δεύτερο κομμάτι της ξενάγησης, τα παιδιά κλήθηκαν να εξηγήσουν τη σημασία του θεάτρου σκιών, τα στοιχεία που χρειάζεται κάποιος για να πραγματοποιήσει παράσταση θεάτρου σκιών.

Έμαθαν για την προέλευση της παραδοσιακής αυτής τέχνης και η ξενάγηση έκλεισε με την δική τους παράσταση καραγκιόζη σε έναν ειδικά διαμορφωμένο μπερντέ με ημιεπαγγελματικές φιγούρες.

karagkioziΣήμερα (25/5) το «Σπίτι του Καραγκιόζη» θα επισκεφθεί το 11ο Νηπιαγωγείο Αιγίου.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10.00 με 13.00.

Επισκέψεις σχολείων, κατόπιν συνεννοήσεως, στο τηλέφωνο 26910-28210 (υπεύθυνος: Δημήτρης Ζωιτσούδης), πρωινές ώρες.