Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, απέστειλε Εμπορικός Σύλλογος Αιγιαλείας.

[the_ad id=”46371″]

Η επιστολή αναφέρετε στο ενδεχόμενο κλείσιμο τις Δ.Ο.Υ. Αιγίου και μετατροπής του σε “Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων”

Αναλυτικά η επιστολή:
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τον επερχόμενο κλείσιμο της Δ.Ο.Υ Αιγίου- Ακράτας- Καλαβρύτων- Κλειτορίας και την συγχώνευση αυτής με αντίστοιχη υπηρεσία στην Δ.Ο.Υ υποδοχής (Α΄ Πατρών).

Τελευταία έχουν αυξηθεί οι διαρροές στον Τύπο για κλείσιμο των περιφερειακών Δ.Ο.Υ, με το σκεπτικό της διατήρησης μίας Δ.Ο.Υ ανά νομό, με έδρα την πρωτεύουσα αυτού.

Θέλουμε να σας δηλώσουμε ότι θα είμαστε κάθετα αντίθετοι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και απαιτούμε την διατήρηση της Δ.Ο.Υ Αιγίου- Ακράτας- Καλαβρύτων- Κλειτορίας γιατί:
· Μετά την κατάργηση των Δ.Ο.Υ Β’ Τάξης ( Ακράτας, Καλαβρύτων και Κλειτορίας), η Δ.Ο.Υ στον Δήμο Αιγιαλείας εξυπηρετεί πάνω από 70.000 φορολογουμένους.

· Η απομάκρυνση αυτή θα οδηγήσει στην ερήμωση της περιοχής και στην διαρροή χρημάτων από την τοπική οικονομία καθώς ο χρόνος που απαιτείται για την διεκπεραίωση φορολογικών, κληρονομικών και υποθέσεων του νομικού τμήματος θα είναι μεγάλος.

Συστήνουμε την επαναφορά του νομικού τμήματος στην Δ.Ο.Υ Αιγίου- Ακράτας – Καλαβρύτων- Κλειτορίας καθώς και την διεύρυνση των ορίων δραστηριοτήτων της έως και την περιοχή του Ψαθόπυργου.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι την ανάγκη περιστολής των δημόσιων δαπανών και νοικοκυρέματος του κράτους, όρος αναγκαίος για τον εξορθολογισμό της δράσης του και των υποχρεώσεων που ανελήφθησαν απέναντι στους δανειστές μας και φυσικά δεν είμαστε αντίθετοι σε αυτόν τον σκοπό.

[the_ad id=”46274″]

Γενικά, θεωρούμε ότι η λήψη τέτοιων αποφάσεων κάθε άλλο παρά νοικοκύρεμα του Ελληνικού Δημοσίου δεν πρόκειται να επιφέρουν. Αντιθέτως θα προκαλέσουν την υποβάθμιση και την απαξίωση της Ελληνικής Περιφέρειας, την παρεμπόδιση της επιχειρηματικότητας, τον μαρασμό της τοπικής οικονομίας και την ερήμωση των κέντρων των πόλεων, ενώ παράλληλα θα εγείρουν αντιδράσεις εκ μέρους των συμπολιτών μας, των οποίων τα εισοδήματα έχουν μειωθεί τόσο δραματικά που δεν τους επιτρέπουν μετακινήσεις τόσων πολλών χιλιομέτρων.

Σας δηλώνουμε ότι θα μας βρείτε απέναντι σας σε όποια προσπάθεια γίνει εκ μέρους σας για κλείσιμο της Δ.Ο.Υ Αιγίου- Ακράτας – Καλαβρύτων – Κλειτορίας. Τα περιθώρια στένεψαν και η αγανάκτηση έχει γίνει θηλιά στον λαιμό μας. Εξάλλου ας μην ξεχνάτε κύριε Υπουργέ ότι η αποστολή σας, από την θέση στην οποία εμείς σας βάλαμε, είναι προπάντων η εξυπηρέτηση του πολίτη. Οφείλετε και είναι υποχρέωση σας να λαμβάνετε υπόψη σας τις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε περιοχής και των πολιτών.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος     Η Γεν. Γραμματέας

Χρονοπούλου Μαρία     Παναγοπούλου Αρχοντούλα

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”48922″]