Γι άλλη μία φορά μέσα σε μόλις μία εβδομάδα, μετά και το χάσιμο του open mall και χωρίς καλά, καλά να συνειδητοποιήσουν, οι έμποροι της πόλης του Αιγίου την ζημία για την τοπική οικονομία, ήρθε η πεζοδρόμηση χθες το βράδυ ως κερασάκι στην τούρτα, για  να αναθερμάνει   το  ήδη τεταμένο κλίμα των αντιπαραθέσεων.

Επειδή όπως λέει ο σοφός λαός, όπου υπάρχει καπνός μετά από λίγο ακολουθεί και η φωτιά δεν μπορούμε παρά να λέμε πως εν μέσω εορτών κάτι  υπάρχει  στο βασίλειο της Δανιμαρκίας!! Περισσότεροι απο εξήντα έμποροι των οδών Μητροπόλεως και Κλ. Οικονόμου, υπέγραψαν αρνητικά στο κλείσιμο της Οδού Κλ Οικονόμου (στο ύψος της Τρίγωνης Πλατείας έως Μητροπόλεως).

Αφορμή το κλείσιμο του δρόμου για  τρεις  ώρες, που ήρθε χωρίς ενημέρωση προς τους εμπόρους, για να διευκολυνθούν ( όπως ισχυρίστηκε το προεδρείο του εμπορικού) τα εορταστικά δρώμενα που θα διαδραματίζονταν  στην πλατεία αγίας Λαύρας. Οι έμποροι των  κεντρικών δρόμων όμως της πόλης του Αιγίου, εναντιώθηκαν στο τρίωρο κλείσιμο και αποκλεισμό τους. Σύμφωνα με τους ίδιους μόνο αρνητικά θα μπορούσε να επιφέρει  αυτή η ενέργεια  καθώς στo black Friday που έγινε κάτι αντίστοιχο, δεν στέφτηκε με επιτυχία και όχι μόνο αυτό μεταφέρθηκε η όποια κίνηση σε ένα μόνο σημείο με αποτέλεσμα οι άλλες οδοί να μοιάζουν έρημο τοπίο !!

mitropoleos-vradi-xmas

[the_ad id=”46371″]

Μάλιστα κάποιοι από αυτούς προτίθενται να προσφύγουν  νομικά!! Προηγήθηκε  ένα ολόκληρο εικοσιτετράωρο κινητοποιήσεων, φοβούμενοι πως ο ήδη μειωμένος τζίρος δεν αφήνει περιθώρια για πειραματισμούς, σε σημείο μάλιστα, να  απευθυνθούν στον τέως πρόεδρο Λάμπη Παπαδόπουλο που αμέσως πήγε σε επιτόπια έρευνα μίλησε με τους εμπόρους και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι, την ορθότητα των λεγόμενών τους.

Γι αυτό το λόγο  μάζεψε υπογραφές  που ξεπέρασαν τις 60 και  έστειλε δελτία τύπου σε αστυνομία και σε κάθε αρμόδιο φορέα, όπως και στον Εμπορικό  για το αρνητικό πρόσημο  που θα έχει στην αγορά το κλείσιμο του δρόμου. Έκανε  όπως είπε χαρακτηριστικά, το αυτονόητο, να σταθεί δίπλα στους εμπόρους  όπως τους είχε υποσχεθεί όταν τον έβγαλαν πρώτο σε ψήφους στις τελευταίες εκλογές του Συλλόγου!

gatou-vradi-xmas

Μάλιστα σε δηλώσεις του αναφέρει πως ο ίδιος συναίνεσε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ  όπως και όλα τα μέλη του συμβουλίου στο να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις! Όπως καταγγέλλει όμως ποτέ δεν συζητήθηκε  το κλείσιμο  κανενός δρόμου, όπου θα   μπορούσε  κάποιο μέλος να εκφράσει την ένστασή του. Αναφέρθηκε μάλιστα σε klub « κλειστού» συλλόγου που ενεργεί αυθαίρετα, παίρνοντας τόσο σημαντικές αποφάσεις, χωρίς το Δ.Σ να γνωρίζει τίποτα και χωρίς να κάνει μια έρευνα γνώμης, ώστε να λάβει υπόψιν την γενικότερη άποψη των καταστημάτων- μελών.

[the_ad id=”46274″]

Τελικά ο δρόμος έκλεισε- φωνή βοώντος εν τη ερήμω

Φαίνεται πως οι φωνές των  εξήντα  εμπόρων των  κεντρικών καταστημάτων της πόλης του Αιγίου δεν εισακούστηκαν, οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν κανονικά και όπως ήταν αναμενόμενο οι δρόμοι έκλεισαν για να μπορέσουν οι παρευρισκόμενοι να παρακολουθήσουν τα δρώμενα.

Σε ένα φωτογραφικό ρεπορτάζ που έκανε το aigialeiapress, πέραν του ότι οι δράσεις ήταν αξιόλογες κα αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές, δεν ήταν τόσο το πλήθος, έτσι ώστε να δημιουργείται το αδιαχώρητο και να είναι απαραίτητο το κλείσιμο των δρόμων. Αντίθετα μάλιστα, πολλοί ήταν αυτοί που κατέβηκαν από τα γειτονικά τοπικά διαμερίσματα για να κάνουν τα ψώνια τους, ή να πάρουν τις συντάξεις τους, καθώς στην Εθνική γινόταν το αδιαχώρητο και μην έχοντας ενημέρωση δεν είχαν εύκολη πρόσβαση στο κέντρο. Η κίνηση μάλιστα στις γειτονικές οδούς ήταν απογοητευτική!

[the_ad id=”46274″]

Μιλώντας μάλιστα με καταστηματάρχες των κεντρικών οδών της πόλης του Αιγίου  απ’ όπου μαζεύτηκαν οι υπογραφές, δήλωσαν ρητά και κατηγορηματικά πως είναι θετικοί σε οποιαδήποτε εκδήλωση προς όφελος της Πόλης. Οι παρορμητικές όμως εκφάνσεις του Προεδρείου δεν τείνουν προς αυτό. Λες και ως γνώμονα έχουν να έρχονται σε αντιπαράθεση με το μεγαλύτερο μέρος των εμπόρων.

Μια κίνηση που  αφορά κλείσιμο δρόμων, χωρίς οργάνωση και χωρίς την έγκριση του Δ.Σ  και των γενικών συνελεύσεων  μόνο ως κατακριτέα μπορεί να θεωρηθεί. Μετά από ερώτηση για το όλο θέμα  προς τον τέως πρόεδρο, δήλωσε  προς αποφυγή παρεξηγήσεων για την τυχόν πρόθεση αυτής της κίνησης, στην εναντίωση δηλαδή του κλεισίματος των δρόμων!

Οι Έμποροι είπαν ΟΧΙ σε δίωρα, πρόχειρα ,επιπόλαια, ανοργάνωτα, αντικαταστατικά ,αποσπασματικά και χωρίς σωστή ενημέρωση, κλεισίματα δρόμων και άνισο  διαχωρισμό  των δύο εμπορικών δρόμων.  Επειδή μάλιστα από εχθές είναι πολλοί αυτοί που προσπαθούν να βρουν πρόθεση σε όλη αυτή την κίνηση ο τέως πρόεδρος δήλωσε στο aigialeiapress.com και στην Ιωάννα Δημουλά:  O Εμπορικός σύλλογος δεν είναι αρμόδιος για το κλείσιμο των  δρόμων ο  ρόλος τους είναι απλά συμβουλευτικός το τι γίνεται με τους δρόμους, αν θα είναι πεζόδρομοι ή όχι είναι θέμα του Δήμου και μόνο.

[the_ad id=”46274″]

Μάλιστα τόνισε, (κάτι που το διαπιστώσαμε και εμείς σε συζητήσεις με τους εμπόρους που έχουν υπογράψει  για το μη κλείσιμο του δρόμου) πως  πολλοί είναι αυτοί που  θέλουν να κινηθούν νομικά για διαφυγόντα κέρδη και για αυτό αντέδρασαν με τη μεγάλη συλλογή υπογραφών!!! Όπως λέει χαρακτηριστικά  ΝΑΙ σε οργανωμένες και συντονισμένες δράσεις, κλεισίματα ,πεζοδρομήσεις, μόνο όμως  κατόπιν αποφάσεων ΔΣ και Γενικών Συνελεύσεων!

Προφανώς οι τίτλοι τέλους θα αργήσουν να έρθουν και έπεται και συνέχεια!!

Της Ιωάννας Δημουλά

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”57928″]