Τα στοιχεία που έρχονται στην επιφάνεια από τις καλοκαιρινές εκπτώσεις, μόνο ενθαρρυντικά δεν μπορούν να θεωρηθούν.

Σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, η κίνηση των καταστημάτων και η γενική εικόνα της αγοράς δεν ήταν  η αναμενόμενη!!

 

Το ίδιο τοπίο και στην πόλη του Αιγίου, σε ρεπορτάζ αγοράς που  έκανε το Aigialeiapress, λιγοστοί ήταν οι έμποροι που θέλησαν να μιλήσουν μπροστά στην κάμερα και παρ’ ότι υπήρξαν νότες αισιοδοξίας, δεν στάθηκαν ικανές για να αλλάξουν την διάθεση!!

Θλίψη προκαλεί το γεγονός πως το ένα λουκέτο μπαίνει μετά το άλλο, ακόμα και στα πιο Κεντρικά σημεία της πόλης, Μητροπόλεως, Κλ. Οικονόμου αλλά και στην πολύπαθη Ερμού. Καταστήματα χρόνων έκλεισαν γιατί πλέον οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στις υπέρογκες υποχρεώσεις.  Στο Aigialeiapress και στην Ιωάννα Δημουλά, οι έμποροι  δηλώνουν δυσαρεστημένοι όχι μόνο από την γενικότερη κρίση, αλλά  πιστεύουν πως τα καταστήματά τους θα πήγαιναν σαφώς καλύτερα αν είχε δοθεί η κατάλληλη προσοχή από τους αρμόδιους φορείς  για  την ανάδειξη της Οδού στην οποία βρίσκονται τα καταστήματά τους και όχι,  όπως δηλώνουν, υπήρξε παντελής αδιαφορία με επακόλουθο  την υποβάθμιση τους, σε σημείο ώρες αιχμής, να μην «περνάει ψυχή από τα συγκεκριμένα σημεία της πόλης»!!

Οι μαγαζάτορες της Ερμού διαμαρτύρονται για τον ελλιπή,  φωτισμό,  αλλά και για  την αίσθηση της εγκατάλειψης που δημιουργεί ο δρόμος με τις ταινίες και τα (παραπήγματα) από τα εγκαταλελειμμένα σπίτια, εκατό μόλις μέτρα από το πιο κεντρικό σημείο του Αιγίου, Την Πλατεία Αγίας Λαύρας. Ενώ τόνισαν πως θα μπορούσαν να γίνουν απλές κινήσεις  για την αναβάθμιση της περιοχής που θα προσέλκυαν κόσμο.

[the_ad id=”46371″]

Βέβαια και στην κεντρική αγορά της πόλης μας δεν είναι λίγοι, οι έμποροι που δηλώνουν πως η    κίνηση κατά τους θερινούς μήνες δεν ήταν η αναμενόμενη. Για τον μήνα Σεπτέμβριο είπαν, πως ήταν ένας μήνας που δεν κινήθηκε τίποτα, πέρα από τα βιβλιοπωλεία που όπως είναι φυσικό πήγαν καλά, λόγω της έναρξης της σχολικής χρονιάς και της άμεσης ανάγκης από βιβλία και τσάντες!!

Υπήρξαν και έμποροι που έμειναν ικανοποιημένοι από την κίνηση του  τελευταίου εξαμήνου,  αλλά μπροστά σε όλους αυτούς που μίλησαν ή δεν μίλησαν καθόλου, με φανερή την  απογοήτευση στα μάτια, φαντάζει σταγόνα στον ωκεανό!!

Ας δούμε τι μας είπαν!!

[the_ad id=”46274″]

Της Ιωάννας Δημουλά