Συνέντευξης Τύπου έδωσε  Υποψηφίου Ευρωβουλευτή με τους «ΑΝ.ΕΛ.» κ. Θεόφιλου Βασιλείου στα ΜΜΕ

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Κυρίες και Κύριοι εκπρόσωποι των ΜΜΕ της Δυτικής Ελλάδας,

 Φίλοι Δημοσιογράφοι,

Στην τιμητική πρόσκληση που μου απηύθυνε ο Πάνος Καμμένος, να είμαι ένας εξ αυτών, που θα δώσουμε μαζί τον αγώνα των Ευρωεκλογών, στο πλευρό των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, απάντησα θετικά και αυτό, γιατί έχουμε κοινό οραματισμό για μια Ενωμένη Ευρώπη των Λαών, της Εθνικής Κυριαρχίας, της Κοινωνικής Συνοχής, της Σύγκλησης των Οικονομιών, της Αλληλεγγύης και της Συνεννόησης.

Όπως την οραματίστηκαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και πριν τη δεκαετία του 1990, (Ρομπέρ Σουμάν, Κόνραντ Αντενάουερ, Σαρλ ντε Γκωλ, Χέλμουτ Σμιτ, Κωνσταντίνος Καραμανλής, Ανδρέας Παπανδρέου, Χέλμουτ Κολ, Φρανσουά Μιτεράν κ.α.).

Τα τελευταία είκοσι χρόνια, η Ενωμένη Ευρώπη, με σημαία την παγκοσμιοποίηση ξέφυγε από τον αρχικό σχεδιασμό και προσανατολισμό και, κυρίως, μετά τη δημιουργία της Ο.Ν.Ε., της ζώνης του Ευρώ και των σχετικών εξω-θεσμικών οργάνων, (Eurogroup κλπ), που ελέγχουν ασφυκτικά την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οδηγήθηκε σε λήψη αποφάσεων από το ιερατείο των Βρυξελλών με αυταρχισμό και επιβολή, ερήμην των Λαών και του Δημοκρατικού ελέγχου, με αποτέλεσμα οι πλούσιοι κέντρο-βόρειοι να γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί του νότου να γίνονται φτωχότεροι.

Θύμα της εγκληματικής αυτής πολιτικής, η πατρίδα μας, η Ελλάδα και λιγότερο άλλες χώρες του νότου.

[the_ad id=”46371″]

 

Όμως, ως εδώ, πλέον.

Η Ευρώπη των Διευθυντηρίων, των Τραπεζών, των «Δανειστών», η Ευρώπη των Διεθνών Οικονομικών Οίκων, που βλέπουν μόνο αριθμούς και συνθλίβουν τον άνθρωπο, η Ευρώπη που προσπερνά την ιστορία των Λαών της, την Εθνική τους υπερηφάνεια και κυριαρχία τους, δεν είναι αυτή που θέλουμε και αξιώνουμε εμείς οι Έλληνες, ούτε και οι άλλοι Ευρωπαϊκοί Λαοί.

Εμείς είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στην Ευρωπαϊκή οικογένεια και λειτουργούμε μέσα σε αυτήν ως Έλληνες, ισότιμοι στη λήψη των αποφάσεων, σεβόμενοι την ιστορία και τα εθνικά χαρακτηριστικά όλων των Ευρωπαϊκών Λαών, έχοντας ως επίκεντρο τον άνθρωπο, τον Ευρωπαίο πολίτη.

Επειδή αυτή η θεμελιώδης αρχή αμφισβητήθηκε, οι δημοκρατικές αξίες παραγκωνίστηκαν και οι αντιδημοκρατικές αντιλήψεις καθημερινά πληθαίνουν, οι εκλογές της 26ης Μαΐου, για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είναι το σημαντικότερο πολιτικό γεγονός για την Πατρίδα μας και οφείλουν όλοι οι Έλληνες να του δώσουν την αξία που επιβάλλεται.

Δεν αμφισβητείται ότι η αιτία της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη, κυρίως στις οικονομικά ασθενέστερες και νότιες χώρες αναζητείται στη συνθήκη του Μάαστριχτ, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, με τον σχεδιασμό των ελλειμμάτων τους, στηριγμένων στις τεράστιες ανισότητες των εμπορικών συναλλαγών. Έτσι πνίγονται οι τοπικές οικονομίες και εξαθλιώνονται οι κοινωνίες από τους αδίστακτους εκμεταλλευτές του Eurogroup, έτσι πολλαπλασιάζονται τα φασιστικά μορφώματα.

Είναι ανάγκη να θυμηθούμε, ότι ο ναζισμός, που οδήγησε στον καταστρεπτικό Β’ παγκόσμιο πόλεμο, ανδρώθηκε μετά την πτώση της λεγόμενης Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, πριν 90 περίπου χρόνια, σε μια εξαθλιωμένη Γερμανία.

Η Ελλάδα σήμερα, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, είναι η πολυτιμότερη γεωστρατηγικά χώρα στη νοτιο-ανατολική πτέρυγα της Μεσογείου, κυρίως, μετά την ενεργειακή συμφωνία με Αμερική, Ισραήλ, Αίγυπτο και Κύπρο, για την οποία πρωτοστάτησε ο Πάνος Καμμένος.

[the_ad id=”46274″]

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει στη χώρα μας σεβασμό και προστασία και πρέπει να της αναγνωρίσει εμπράκτως τον ρόλο της στο προσφυγικό ζήτημα, καθώς και σε ό,τι απορρέει από τη γεωπολιτική της θέση.

Έχοντας πίστη στις δυνατότητες της πατρίδας μου και έχοντας γνώση των σημερινών Ευρωπαϊκών δεδομένων, θεώρησα ιδιαίτερη πρόκληση την πρόσκληση να είμαι υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον Πάνο Καμμένο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Καταγόμενος από μια φτωχή Περιφέρεια, αυτή της Δυτικής Ελλάδας, που δυστυχώς συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε απομονωμένων Ευρωπαϊκών Περιφερειών και ιδιαίτερα από την Αχαΐα, από την οποία είμαι ο μόνος πολιτικός υποψήφιος για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από όλα τα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων, φιλοδοξώ να είμαι η μεγάλη φωνή στον πρώτο και κυρίαρχο αυτόν Δημοκρατικό Ευρωπαϊκό Θεσμό και συνεργαζόμενος με τις υγιείς Ευρωσκεπτικιστικές δυνάμεις, θα ενεργήσω, για:

  • να επανέλθει η Ευρώπη στο ρόλο που εμπνεύστηκαν και σχεδίασαν οι ιδρυτές της, το ρόλο του σεβασμού των Εθνών – Κρατών, το ρόλο της Οικονομικής και Κοινωνικής Συνοχής, το ρόλο της Αλληλεγγύης και το ρόλο του σεβασμού στον Άνθρωπο.
  • να σεβαστεί η Ευρώπη τη γεωπολιτική θέση της πατρίδας μου, την αξία της, τον πολιτισμό της και τους Έλληνες, ως δημιουργική και προοδευτική δύναμη. Μπήκαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως Έλληνες και θα παραμείνουμε Έλληνες και όχι …αριθμοί μέσα σε αυτήν. Είμαστε πιστοί στην Ελλάδα.
  • να ενεργοποιήσω όλες τις υπαρκτές δυνάμεις για την ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας και της ιδιαίτερης πατρίδας μου, της Αχαΐας.

Έτσι ζητώ την ψήφο των Ελλήνων πολιτών.

Ζητώ, ιδιαίτερα την ψήφο των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας και της Αχαΐας, ανεξάρτητα από τις κομματικές τους θέσεις,  με δεδομένη την εμπειρία που απέκτησα στα δημόσια αξιώματα και στην Ελληνική Βουλή και με δεδομένη την ψυχική δύναμη που χρειάζεται, για να φέρω σε πέρας ένα δύσκολο έργο που συνεπάγεται αυτό το υψηλό αξίωμα, του Έλληνα Ευρωβουλευτή.

Όπως πάντα δεν θα σας απογοητεύσω, για την εμπιστοσύνη σας.

 

[the_ad id=”46704″]