Η Θεατρική Έκφραση Αιγίου (Θ.Ε.Α) βρίσκεται στην τελική ευθεία των προβών της προκειμένου να ανεβάσει την φετινή της παράσταση.

Για ακόμη μια φορά η ομάδα επιχειρεί κάτι διαφορετικό. Προτείνει ένα σύγχρονο κοινωνικοπολιτικό έργο που το έγραψε και το μοιράστηκε με τη Θ.Ε.Α ένα από τα παλαιότερα μέλη της, ο Σπύρος Γεωργίου.

Η πρόταση αγκαλιάστηκε άμεσα απ΄όλους καθώς μέσα στους στόχους του ερασιτεχνικού θεάτρου πλην των άλλων εμπεριέχεται η δημιουργία πρωτότυπου έργου. Και μάλιστα ενός έργου που μιλά στο σήμερα με μια γλώσσα γνώριμη σε όλους μας και θίγοντας καταστάσεις και συμβάντα που λίγο-πολύ όλοι μας βιώνουμε ή έχουμε βιώσει χωρίς όμως να είναι μια κοινότυπη ιστορία.

Αντίθετα ο Σπύρος Γεωργίου αγγίζει με την πένα του την ελληνική οικογένεια μέσα στην σύγχρονή μας πραγματικότητα, όπου η οικονομική κρίση, η ανεργία, η φτώχεια, η μετανάστευση και τα αδιέξοδα παρελαύνουν με πολλούς τρόπους και εμείς γινόμαστε θεατές αλλά και συμμέτοχοι-αμέτοχοι και κοντολογίς οι πρωταγωνιστές.

[the_ad id=”46274″]

Μια εξαμελής οικογένεια λοιπόν και η ιστορία της μέσα στους αιώνες με αφορμή τα γενέθλια της Ιφιγένειας.

Η Ιφιγένεια ακολουθώντας τον αρχαίο μύθο θυσιάζεται και εγκαταλείποντας τις πολυπόθητες σπουδές στο Παρίσι εργάζεται πια σε έναν καταυλισμό προσφύγων στην Αθήνα. Την ημέρα των γενεθλίων της οι άνθρωποί της-αυτοί που αγαπά θα έρθουν πάλι κοντά μετά από πολύ καιρό.

Όλοι κάτι έχουν να πουν ακόμη κι ο παππούς που φαινομενικά τα έχει χαμένα. Μέσα σε ένα διαμέρισμα κάπου στην πλατεία Βικτωρίας, σε διάστημα περίπου δυο ωρών θα ακουστούν πολλές αλήθειες για όλους εκείνους που φτάνει μια ώρα στη ζωή τους να μιλήσουν για τη φυγή, τη δική τους ή των άλλων.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ-(Μυρτιά Αιγίου) τις εξής ημερομηνίες:

Σάββατο 30 -Κυριακή 31 Μαρτίου -Δευτέρα 1 Απριλίου, Σάββατο 6-Κυριακή 7, Δευτέρα 8 Απριλίου και Σάββατο 13, Κυριακή 14, και Δευτέρα 15 Απριλίου 2019. Ώρα: 9:15μ.μ

[the_ad id=”46704″]