Έκτακτες ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα τις 18:00, για την τέταρτη δόση εμβολίου για τον κορονοϊό από το υπουργείο Υγείας. Ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους και η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου θα προβούν σε ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60 ετών, αφού ολοκληρωθεί η έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής.

Σε ποιους θα μπορεί να χορηγείται προαιρετικά η τέταρτη δόση εμβολίου

Όπως έγραψε νωρίτερα το ethnos.gr, οι επιστήμονες αναλύουν διεξοδικά τα δεδομένα που ισχύουν σε άλλες χώρες, με τις ΗΠΑ να έχουν ξεκινήσει να χορηγούν την 4η δόση σε όσους είναι άνω των 50 ετών. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα κληθεί να δώσει την έγκρισή της άμεσα, γι αυτό και η απόφαση μπορεί να ληφθεί ακόμη και σήμερα.
Στην περίπτωση αυτή θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβόλιο και την τέταρτη δόση, η οποία όμως δεν αναμένεται να είναι υποχρεωτική αλλά προαιρετική.

Η χορήγηση της τέταρτης δόσης μελετάται ήδη εδώ και έναν μήνα ώστε να χορηγηθεί στις ηλικιακές ομάδες χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα υγείας του γενικού πληθυσμού. Να υπενθυμιστεί ότι εδώ και εβδομάδες η τέταρτη δόση γίνεται σε ανοσοκατεσταλμένους αλλά και σε χρονίως πάσχοντες.

Όλα δείχνουν ότι η πλατφόρμα στο emvolio.gov.gr θα ανοίξει για όσους είναι άνω των 60 ετών η οποία θα γίνεται προαιρετικά.

Πηγή:ethnos.gr