Με αφορμή τη συμπλήρωση 198 χρόνων από τις  πρώτες τουφεκιές του Αγώνα στις Πόρτες Αγριδίου, στις 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821,  διοργανώνεται μια σειρά εκδηλώσεων στην ορεινή Αιγιάλεια, στις 16 και 17 Μαρτίου 2019, με την αρωγή φορέων της περιοχής, τοπικών κοινοτήτων  και τη σφραγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ακράτας:  «Αναγέννησις» .

Πιο αναλυτικά:

  • Σάββατο, 16 Μάρτη:

-στις 11:30, Αγία Βαρβάρα: Ιστορική ξενάγηση στην Αγία Βαρβάρα, αποκαλυπτήρια τιμητικών πλακών αγωνιστών και οπλαρχηγών

– στις 19.00, Ζαρούχλα:Ομιλία του καθηγητή Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πατρών και ιστορικού  κ. Αθανάσιου Φωτόπουλου  στο Ξενοδοχείο Zarouchla Inn.

[the_ad id=”46274″]

  • Κυριακή 17 Μάρτη, στο Αγρίδι Νωνάκριδας:

-9.30 π.μ.Θεία Λειτουργία –δοξολογία στον ιερό ναό Τίμιας Ζώνης

-11.00 π.μ.:Παρουσίαση Θεατρικού Δρωμένου: «Τα πρώτα τουφέκια της Επανάστασης»

Στο μουσικοθεατρικό δρώμενο θα παρουσιαστούν επεισόδια της τοπικής ιστορίας  μέσα από τις εξομολογήσεις ιστορικών προσώπων.  Ζώσα ιστορία από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές της, στον τόπο που εκτυλίχθηκαν τα ιστορικά γεγονότα… (Καλλιτεχνική επιμέλεια δρώμενου: Πολιτιστικός Σύλλογος Αναγέννησις Ακράτας, σε κείμενα της Αναστασίας Ευσταθίου και σκηνοθετική επιμέλεια Χρήστου Ασημακόπουλου). Στο δρώμενο συμμετέχει η θεατρική ομάδα του Συλλόγου και εθελοντές όλων των ηλικιών από την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αιγιάλειας.

 

[the_ad id=”57928″]