Τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου ζήτησαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης «Αιγιάλεια Αύριο», «Ποιοτική Αιγιάλεια» και «Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας», προκειμένου να διαμορφώσουν άποψη και να καταθέσουν πρόταση για την ψήφιση των δημοτικών τελών. Από την εξέταση των στοιχείων απορρέει η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ στα δημοτικά τέλη, που θα δώσουν «ανάσα» σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά της Αιγιάλειας.

Από έρευνα που διεξήγαγε η επιτροπή, αποτελούμενη από μέλη των τριών παρατάξεων, προκύπτει τεράστια αύξηση εσόδων του δήμου από την δήλωση των τετραγωνικών μέτρων των ιδιοκτησιών. Μάλιστα, η αύξηση προσδιορίζεται, μέχρι στιγμής, στα 665.000 ευρώ από μόνο το 1/9 των δηλώσεων. Δηλαδή από τις συνολικά 18.000 υποβληθείσες αιτήσεις, έχουν ελεγχθεί και έχουν σταλεί στη ΔΕΗ, μέχρι 31/8, λιγότερες από 2.000, οπότε εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι το έσοδο από αυτή την «πηγή» μπορεί να ανέλθει και σε πολλές ακόμα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τον δήμο μας.

Οι παρατάξεις «Αιγιάλεια Αύριο», «Ποιοτική Αιγιάλεια» και «Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας» προτίθενται να ζητήσουν από τη δημοτική αρχή την άμεση διευθέτηση του θέματος του ελέγχου των δεδηλωμένων τετραγωνικών και την άμεση προώθησή τους στη ΔΕΗ, προκειμένου να υπάρχει ακριβής απεικόνιση των εσόδων, βάσει της οποίας θα ληφθεί απόφαση για το ύψος της μείωσης των δημοτικών τελών του 2021.

Επίσης, θα ζητήσουν ΑΚΥΡΩΣΗ της απόφασης που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου, με τις ψήφους των μελών της δημοτικής αρχής, η οποία δεν προτείνει ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ των υψηλών δημοτικών τελών, παρότι υπάρχει η δυνατότητα μεγάλων μειώσεων. Κρίνουν δε πως η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε με ελλιπέστατα στοιχεία, και εγείρουν ερωτήματα που προκύπτουν από την… βιασύνη της δημοτικής αρχής να επισπεύσει την απόφαση για τον προσδιορισμό των τελών, προτού υπάρξει ακριβής εικόνα των εσόδων.

 

 

Η Επιτροπή εργασίας των Δημοτικών Παρατάξεων

«Αιγιάλεια Αύριο»

«Ποιοτική Αιγιάλεια»

«Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α.»

 

(Φώτο Αρχείου)