Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων κατηγορούμενη για απάτη κατ’ εξακολούθηση, από την οποία η προξενηθείσα ζημία και το αντίστοιχο περιουσιακό όφελος υπερβαίνουν το ποσό των 120.000 ευρώ, παραπέμπεται μια κάτοικος Ρόδου, που καταμηνύθηκε με μια κάτοικο της Αττικής, από έναν Αφαντενό, ο οποίος διατείνεται ότι του απέσπασαν 185.000 ευρώ, εκμεταλλευόμενες το ευαίσθητο του χαρακτήρα του και εξαπατώντας τον ότι είχαν ανάγκη από χρήματα για την αντιμετώπιση έκτακτων προβλημάτων υγείας.

Η κατηγορούμενη κατάγεται από τ’ Αφάντου, έχει μακρινή συγγένεια με τον μηνυτή και παιδική φιλία. Εξαιτίας της κακής οικονομικής της κατάστασης, διότι δεν εργαζόταν, φέρεται να του ζητούσε κατά καιρούς μικροποσά ως βοήθεια. Η κατηγορούμενη φέρεται να του σύστησε τη δεύτερη. Αφού αναπτύχθηκε φιλική σχέση μεταξύ τους, τον Μάρτιο του 2009 η πρώτη δέχτηκε, όπως κατήγγειλε ο μηνυτής, τηλεφώνημα από μια γυναίκα, που εφέρετο να είναι η μητέρα της δεύτερης, η οποία της ζήτησε δανεικά 2.000 ευρώ ως άμεση βοήθεια, διότι αντιμετώπιζε κάποιο σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα.

[the_ad id=”46371″]

 

Το ποσό αυτό θα της το επέστρεφε από την πώληση ακινήτου στη Σαντορίνη. Η κατηγορούμενη της απάντησε ότι αδυνατούσε να της καταβάλει το ποσό αυτό και τότε προσφέρθηκε εκείνος να βοηθήσει. Εδωσε τα χρήματα και έλαβε ένα μήνυμα που τον ευχαριστούσε από κινητό τηλέφωνο, το οποίο, όπως διαπίστωσε τον Οκτώβριο του 2011, ανήκε στην πρώτη κατηγορούμενη.

 

Τον Απρίλιο του έτους 2009 η κατηγορούμενη φέρεται να τον κάλεσε στο σπίτι της και κλαίγοντας να του ανακοίνωσε, ότι η δεύτερη, η αδελφή της και ο αρραβωνιαστικός της αδελφής της, πήγαιναν στο Πήλιο για Σαββατοκύριακο και σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε, συγκρούστηκε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, σκοτώθηκε ο μνηστήρας της αδελφής της, η αδελφή της μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο και η δεύτερη τραυματίστηκε στο πρόσωπο και στο χέρι σοβαρά, για την αποκατάσταση της λειτουργίας του οποίου έπρεπε να μεταβεί στην Ελβετία και τα χρήματα, που επρόκειτο να του επιστρέψει τα χρειάζονταν άμεσα, για να μην μείνει παράλυτο το χέρι της.

 

Φέρεται να τον διαβεβαίωσε ότι θα του επέστρεφαν τα χρήματα, που τους είχε δανείσει, μετά την πώληση και άλλων ακινήτων στην Αθήνα και ο Αφαντενός πείσθηκε να της δανείσει ακόμη 19.400 ευρώ για να καλύψει τα έξοδα νοσηλείας της στην Ελβετία…

[the_ad id=”46274″]

Απολογούμενη ενώπιον της κ. Ανακρίτριας η πρώτη κατηγορούμενη αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα της αποδίδονται από τον μηνυτή. Τον γνώρισε όπως είπε και αναπτύχθηκε μεταξύ τους ερωτική σχέση από τον Ιούνιο του 2009, υποστήριξε ότι την ζήλευε παθολογικά, ενώ στην πορεία άρχισε να πολιορκεί και την φίλη της. Τον Σεπτέμβριο του 2009, όπως ισχυρίστηκε, της άνοιξε λογαριασμό για να τις καταθέτει χρήματα και έως τον Δεκέμβριο του 2011 της είχε καταθέσει στον λογαριασμό 21.480 ευρώ. Ισχυρίστηκε ακόμη ότι υπέβαλε σε βάρος της μήνυση όταν διέκοψε την σχέση τους μετά από έκτρωση στην οποία υποβλήθηκε τον Ιανουάριο του 2012 διότι της έλεγε ότι το παιδί δεν ήταν δικό του.

Πηγή: dimokratiki.gr

 

[the_ad id=”48922″]

 

[the_ad id=”46704″]