Τα άκουσε χοντρά ο Α. Τσίπρας στην Ευρωβουλή για τις Πρέσπες από τον Νότη Μαριά. Μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 14-1-2019 ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς κατήγγειλε τον Α. Τσίπρα ο οποίος με επίπλαστες κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες προσπαθεί να διασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης και στη συνέχεια να κυρώσει την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς «η Μέρκελ με την επίσκεψή της στην Αθήνα προκάλεσε τον Ελληνικό λαό τόσο με την άρνησή της να καταβάλει τις γερμανικές αποζημιώσεις όσο και με τις πιέσεις της για εφαρμογή της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών. Μια Συμφωνία που ξεπουλά το όνομα της Μακεδονίας μας και της ιστορίας μας και ενισχύει την αδιαλλαξία και τον σκοπιανό αλυτρωτισμό».

[the_ad id=”46704″]

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Ο Ελληνικός λαός δεν ανέχεται την ταπείνωση και αντιδρά μαζικά καθώς βλέπει τον Τσίπρα να μεθοδεύει τη διαμόρφωση μιας ετερόκλητης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας- κουρελού προκειμένου να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και να κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.  Και όλα αυτά καθώς δεν τολμά να κάνει Δημοψήφισμα για το Σκοπιανό όπως απαιτούν οι Έλληνες. Μεθοδεύει κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών με διάφορα πολιτικά ρετάλια και με 151 βουλευτές ενώ σύμφωνα με το Σύνταγμα για την κύρωση απαιτούνται 180 ψήφοι μια και η συμφωνία αυτή εκχωρεί κυριαρχικά δικαιώματα στους σκοπιανούς.».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε : « Όμως ο Τσίπρας σχεδιάζει χωρίς τον Ελληνικό λαό που ενωμένος θα στείλει αποφασιστικό μήνυμα, μαζικά, ειρηνικά και δημοκρατικά στο Συλλαλητήριο του Συντάγματος την Κυριακή 20 Ιανουαρίου».

Επισυνάπτεται βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά.

https://youtu.be/xXtopGMhBIs

 

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”57928″]