Σύσκεψη στο πλαίσιο της προετοιμασίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινά την 1η Μαΐου, συγκλήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο πρώην Δημαρχείο Συμπολιτείας στη Ροδοδάφνη, μετά από πρωτοβουλία του αρμοδίου αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Καραΐσκου και με προσκεκλημένους προέδρους Κοινοτήτων από τις Δημοτικές Ενότητες Αιγίου, Συμπολιτείας και Ερινεού.

Ο κ. Καραΐσκος απευθυνόμενος στους παρευρισκομένους, σημείωσε τη μεγάλη σημασία της πρόληψης και της ετοιμότητας που πρέπει να επιδεικνύουν οι τοπικές κοινότητες, ζητώντας από τους προέδρους να φροντίσουν για τον καθαρισμό των ιδιοκτησιών από ξερά χόρτα αλλά και για το κλάδεμα δέντρων που εμποδίζουν τη διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων και παράλληλα να ενημερώσουν όλους τους συγχωριανούς τους για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Βεβαίως τόνισε την ανάγκη να υπάρχει σε πρώτη γραμμή ο κατάλληλος εξοπλισμός, όπως νερό και κατάλληλα εργαλεία και οχήματα. Πρότεινε, δε, τη σύσταση ομάδων από πολίτες που θα έχουν την ευθύνη της παρακολούθησης των χωριών καταγωγής τους και παράλληλα θα έχουν ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον Δήμο και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ώστε σε περίπτωση συμβάντος να υπάρξει και όσο το δυνατόν πιο άμεση επέμβαση και αντιμετώπιση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο νέος διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου κ. Γιώργος Κολοκοτσάς, ο οποίος ζήτησε τη συνεργασία και την άμεση επικοινωνία των προέδρων αλλά και όλων των κατοίκων με την υπηρεσία, στον καθημερινό αγώνα για πρόληψη πυρκαγιών, όσο πλησιάζουμε προς τη θερινή περίοδο που αναμένεται δύσκολη λόγω και της υψηλής βλάστησης που προβλέπεται να σημειωθεί. «Δεν περισσεύει κανείς» ήταν η χαρακτηριστική δήλωσή του.

Στη συνέχεια, έγινε διαλογική συζήτηση και ανάδειξη επί μέρους ζητημάτων από τους προέδρους των Κοινοτήτων. Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη έδωσαν το παρών ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός, Κοινωνική Προστασία» του Δήμου Αιγιαλείας και αντιδήμαρχος Δ.Ε. Συμπολιτείας κ. Τάκης Ανδριόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι της εθελοντικής ομάδας «Αχαιός».

Τις επόμενες ημέρες προγραμματίζεται ανάλογη σύσκεψη στην Ακράτα, με τη συμμετοχή προέδρων από τις κοινότητες των Δημοτικών Ενοτήτων Διακοπτού, Ακράτας και Αιγείρας.