ΣΥΡΙΖΑ ΑΙΓΙΟΥ: “Δεν είναι αθώοι”

0

Η 7η Οκτωβρίου 2020 είναι ημέρα ορόσημο και σημείο καμπής στον αέναο αγώνα της Δημοκρατίας και της Προόδου απέναντι στον φασισμό – ναζισμό.

Η ιστορικότητα της ως ορόσημου συνίσταται στην κορύφωση της σύγκρουσης δύο διαφορετικών αντιλήψεων για την συγκρότηση της ανθρώπινης κοινωνίας.

Συγκρούονται η κοσμοαντίληψη του παρακράτους, της πολιτικής επιβολής δια της βίας, του ρατσισμού, της πατριδοκαπηλίας, της αυθαιρεσίας, της επικράτησης του δικαίου του ισχυρού, εξαλείφοντας κάθε φωνή ελευθερίας, ισότητας, αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Στον αντίποδα βρίσκεται η κοσμοαντίληψη της Δημοκρατίας και της Προόδου, που ως κύριο συστατικό στοιχείο του πυρήνα τους έχουν το ήθος, την ελευθερία σκέψης και έκφρασης, την ισότητα, την αλληλεγγύη, την ανοχή στο διαφορετικό, την ισονομία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Στις σημερινές κοινωνικές – οικονομικές συνθήκες, ως μοναδική ελπίδα για το αύριο, όχι μόνον της ελληνικής κοινωνίας αλλά και ως οικουμενικό διακύβευμα, είναι η μετωπική σύγκρουση και η συντριβή του φασισμού-ναζισμού, διότι έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι η ανοχή και η οποιαδήποτε συνδιαλλαγή με τα εγκληματικά αυτά μορφώματα δεν προοιωνίζει τίποτα άλλο εκτός από βία, ρατσισμό, πολέμους, αίμα, ξεριζωμό και ολική καταστροφή.

Η δημοκρατική προοδευτική πλειοψηφία έχει υποχρέωση να μην αφήσει βορά στο φασιστικό ναζιστικό λαϊκισμό την λαϊκή δυσαρέσκεια που προέρχεται από τον φόβο και την ανασφάλεια της οικονομικής κατάρρευσης, της πανδημίας και της συνεχώς διογκούμενης κοινωνικής ανισότητας. Το ζητούμενο είναι αυτή η διογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια να πάρει προοδευτικό και αριστερό πρόσημο.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και όχι μόνον καλούμε την δικαιοσύνη να αποφασίσει το προφανές που απεδείχθη από την πολύχρονη ακροαματική διαδικασία καταδικάζοντας τους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και αποδεικνύοντας παράλληλα ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση. Μόνο με αυτό το τρόπο θα μπει ανάχωμα στην πορεία του νεοφασισμού στην χώρα μας κατ’ επιταγήν του συντάγματος της Ελληνικής Δημοκρατίας άλλα και του ελληνικού λαού.

 

Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ ΑΙΓΙΟΥ