ΣΥΡΙΖΑ Αιγιάλειας: Τα ψέματα τελείωσαν…

0

Επειδή αυτές τις ημέρες πολύς θόρυβος γίνεται για τα σκουπίδια που βρωμίζουν την πόλη μας και υποψήφιος δήμαρχος, έχοντας στην παράταξη του τον νυν και πρώην δημάρχους, που απέτυχαν στο να δώσουν λύση στη διαχείριση απορριμμάτων, προσπαθεί σκόπιμα να θολώσει τα νερά,  είτε για να αποποιηθεί ευθύνες, είτε γιατί δεν έχει  καθαρή θέση, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:

Πρώτο και βασικότερο όλων, η ευθύνη της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση και όχι την κυβέρνηση.

Δεύτερον, αυτή η κυβέρνηση σε αντίθεση με τις προηγούμενες, με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της, καθόρισε τους όρους και τις προϋποθέσεις για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης στερεών αποβλήτων, σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, για την προστασία του περιβάλλοντος, την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, της ενεργειακής ανάκτησης, της μείωσης τελών, την δημιουργία θέσεων εργασίας, βασισμένη στην αρχή της πρόληψης, επαναχρησιμοποίησης, ανακύκλωσης, κομποστοποίησης και μείωσης του όγκου των απορριμμάτων κατά 80% περίπου.

[the_ad id=”46274″]

Το θεσμικό πλαίσιο των εκχωρημένων αρμοδιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία που χρειάζεται ο εκάστοτε Δήμαρχος για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου. Αρκεί μόνον η βούληση του δημάρχου για την υλοποίηση του.

Ως εκ τούτου λοιπόν, στην Αιγιάλεια τα περυσινά αλλά και τα φετινά βουνά των σκουπιδιών είναι απόρροια της έλλειψης βούλησης και ανικανότητας του Δημάρχου και των υποστηρικτών του, να κάνουν το αυτονόητο.

Αυτό που ζητούν, δηλαδή σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών, έγινε πολλές φορές πέρυσι, παρουσία του Υπουργού, των υπηρεσιακών παραγόντων, των κυβερνητικών βουλευτών, της αποκεντρωμένης διοίκησης, αλλά και των Δημάρχων άλλων Δήμων, που είχαν την πρόθεση να βοηθήσουν στο να βρεθεί λύση.

[the_ad id=”57928″]

Από αυτά που συμφωνήθηκαν, ο μόνος που δεν συμμορφώθηκε ήταν ο Δήμαρχος μας. Ψάχνοντας ακόμα μια φορά λύσεις με τους χρυσοδάκτυλους του κατεστημένου των απορριμμάτων.

Δεν μπορούν λοιπόν κάποιοι να αποποιούνται τις ευθύνες τους και να ψάχνουν συνυπεύθυνους στα προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Τα ψέματα τελείωσαν. Ας τολμήσουν, έστω για μια φορά, να πουν την αλήθεια . Και να είναι σίγουροι ότι οι συμπολίτες μας και μνήμη έχουν και κρίση.

 

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”52195″]