Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη χθες (15-02-2018), 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, στο πλαίσιο διερεύνησης ποινικής υπόθεσης που αφορούσε παράβαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία και την προστασία συνδρομητικών υπηρεσιών.


Προηγήθηκε μηνυτήρια αναφορά αντιπροσώπου εταιρείας τηλεπικοινωνιών στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία κάρτες συνδρομητών χρησιμοποιούνταν για παράνομη εκπομπή καναλιών συνδρομητικής τηλεόρασης, μέσω πλατφορμών πειρατικής μετάδοσης.
Τα ανωτέρω στοιχεία τέθηκαν υπόψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

[the_ad id=”46371″]

 

Στο πλαίσιο αυτό κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε χθες κατ’ οίκον έρευνα στην οικία του 37χρονου, σε περιοχή της Αττικής, από όπου ταυτοποιήθηκε και η εμπλοκή του στην υπό διερεύνηση υπόθεση.
Συγκεκριμένα βρέθηκε και κατασχέθηκε διαδικτυακός δέκτης, τύπου IPTV, που δεν άνηκε στο νόμιμο εξοπλισμό της εταιρίας τηλεπικοινωνιών και παρείχε δυνατότητα παράνομης θέασης συνδρομητικών καναλιών.

 

[the_ad id=”48922″]

 

[the_ad id=”46704″]