Συνεχίζονται να γίνονται κανονικά τα δωρεάν rapid test στα Σελιανίτικα, που είχαν ξεκινήσει από τις αρχές του περασμένου Ιουνίου, αν και η αρχική πρόβλεψη ήταν να σταματήσουν στα μέσα του Σεπτεμβρίου. Αρκετός κόσμος εξυπηρετείται μέχρι σήμερα, όχι μόνο από τα Σελιανίτικα, αλλά και από τις γειτονικές τοπικές κοινότητες (Λόγγος, Νερατζιές κ.α.).

Λόγω της τρέχουσας περιόδου που σημειώνεται πιο χαμηλή κίνηση, από τώρα και στο εξής το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα επισκέπτεται την περιοχή μια φορά την εβδομάδα για τη διενέργεια των δωρεάν rapid test σε όσους επιθυμούν εξεταστούν, αντί για δυο φορές που ίσχυε μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα. Μόνο για αύριο, την Τρίτη 15 του μηνός, η πραγματοποίηση των rapid test δεν θα πραγματοποιηθούν στις 09.00 π.μ., αλλά μετά τις 11.30 π.μ.

Η δραστηριότητα αυτή γίνεται σε συνεργασία της 6ης ΥΠΕ με την Αντιδημαρχία Πρόνοιας, Κοινωνικής Προστασίας & Παιδείας του Δήμου Αιγιαλείας και την Κοινότητα Σελιανιτίκων. Όπως επισημαίνεται από τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Σελιανιτίκων Γεώργιο Ρόζο: “Καταβάλλεται προσπάθεια, με την συνεργασία και τη βοήθεια της αρμόδιας Αντιδημάρχου κας Καρτσωνάκη Διαμάντως, να διατηρήσουμε τις παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες στην περιοχή μας, με σημαντικό όφελος και αντίκρυσμα για την τοπική κοινωνία”.      

Υπενθυμίζεται ότι οι εξεταζόμενες/εξεταζόμενοι στα rapid test θα πρέπει να φέρουν μαζί τους την Αστυνομική τους Ταυτότητα και να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ. Για την επικοινωνία των αποτελεσμάτων θα πρέπει να δοθεί αριθμός κινητού τηλεφώνου. Επίσης, μια φορά, την εβδομάδα η ιατρός Φακίδου Βηθλεέμ θα δέχεται επισκέψεις στο κοινοτικό κατάστημα και τουλάχιστον, προσωρινά, φαίνεται να δίνεται μια λύση στο μείζον θέμα που είχε προκύψει στα Σελιανίτικα, μετά και την απόσπαση των δυο ιατρών στο Νοσοκομείο του Αιγίου.