Την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου το βράδυ στις 8.30, έγινε προγραμματισμένη συνάντηση του Περιβαλλοντικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αλυκής Αιγίου «Ο Άγιος Νικόλαος» με τον Δήμαρχο Αιγιαλείας κ.Καλογερόπουλο στο γραφείο του, στο Δημαρχείο Αιγιαλείας. Παραβρέθηκε σύσσωμο το Δ.Σ. του συλλόγου Αλυκής, παρουσία του Γεν. Γραμματέα του Δήμου κ.Ρούσσου, του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ.Καραΐσκου και του μέλους της Τοπικής Κοινότητας Αιγίου κ. Κάλπη.

Τέθηκαν στο Δήμαρχο τα ζητήματα που απασχολούν την παραλιακή ζώνη του Αιγίου, που πρέπει να προγραμματιστούν για να υλοποιηθούν σε βάθος τετραετίας, ώστε οι λύσεις να συμβάλουν στην πραγματοποίηση του οράματος Ανάπτυξη Παραλιακής Ζώνης Αιγίου – Αλυκή.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάκτησης της Γαλάζιας Σημαίας, με την οποία βραβεύεται τα τελευταία 12 χρόνια η παραλία Αλυκής και συγχρόνως ο έγκαιρος προγραμματισμός εύρεσης χώρων στάθμευσης (parking) και η καθαριότητα όλης της παραλιακής ζώνης πριν το καλοκαίρι, περίπου το Μάιο, από φερτά υλικά που κατακλύζουν την παραλία κατά τους χειμερινούς μήνες.

Επίσης, ο σύλλογος δίνει μεγάλη σημασία στη διάνοιξη δρόμου για την ένωση της Αλυκής με τα Διγελιώτικα, καθώς και στις διανοίξεις κάθετων οδών σύνδεσης του παραλιακού δρόμου με την οδό Παυσανίου, ώστε να  αποσυμφωρηθεί η παραλία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και το κυριότερο να προβλεφθεί η ασφάλεια της περιοχής του Βιότοπου και της γύρω ζώνης από πιθανή πυρκαγιά. Τέθηκε και το πρόβλημα της συσσώρευσης υδάτων όταν βρέχει και προκαλεί τον αποκλεισμό της οδού Απόλλωνος που τα τελευταία χρόνια είναι έντονο και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των κατοίκων όλου του οικισμού. Συζητήθηκαν και άλλα θέματα που η πλευρά του κ. Δημάρχου άκουσε με προσοχή και τα κατέγραψε, δείχνοντας ενδιαφέρον για τον προγραμματισμό και την επίλυση τους.

Το Δ.Σ. του συλλόγου Αλυκής επιζητεί τη συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, ώστε να δρομολογηθούν λύσεις το συντομότερο δυνατό σε κάποια χρονίζοντα ζητήματα, χαιρετίζει την πρόθεση του κ. Δημάρχου για την επίλυσή τους και φυσικά θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια προς τη σωστή κατεύθυνση, αφού κατά γενική ομολογία καμία Δημοτική Αρχή την τελευταία δεκαετία δεν κατάφερε να δρομολογήσει λύσεις σε κάποια από αυτά, όσο κι αν του το υποσχέθηκε!