Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της αντιδημάρχου Έργων Βασιλικής Ψυχράμη και του Λάμπη Παπαδόπουλου, ως επικεφαλής της «Εμπορικής Ενότητας» και τέως προέδρου του Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας. Ο κ. Παπαδόπουλος, όπως αναφέρει, έθεσε πάγια αιτήματα των εμπόρων που όχι μόνο προβληματίζουν αλλά και αποτελούν βραχνά, εμποδίζοντας την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, κάνοντας την υποτονική έως μη λειτουργική! Τόνισε, πως άμεσος στόχος τόσο της Δημοτικής Αρχής όσο και της επερχόμενης διοίκησης του Εμπορικού, πρέπει να γίνει  η περιφραγμένη, κλειστή και ελεγχόμενη λαϊκή  αγορά με χημικές τουαλέτες και νερό. Απαραίτητη προϋπόθεση τόσο η στήριξη του  Δήμου με φύλακες, που όχι μόνο θα εμποδίσει παραβατικά στοιχεία αλλά και το μείζων θέμα του παραεμπορίου μέχρι να μεταστεγαστεί σε νέα στεγασμένη λαϊκή αγορά, που είναι και πάγιο αίτημα πολλών ετών!

Δεύτερο θέμα που έθεσε είναι η ανάπλαση, το ακριβές χρονοδιάγραμμα και οι ρήτρες, που θα απαιτούν  την παράδοσή του έργου μέσα στα προβλεπόμενα πλαίσια, καθώς η αγορά, δεν αντέχει καθυστερήσεις. Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, όπως λένε οι έμποροι, όσο μεγαλεπήβολο και να  είναι το έργο της ανάπλασης, τα μαγαζιά δε ξέρουν πόσο μπορούν να αντέξουν με την υπάρχουσα κρίση μέσα σε συνθήκες εργοταξίου, πολύ δε περισσότερο αν υπάρξουν και καθυστερήσεις!

Τρίτο αίτημα που το έχει ζητήσει και στο παρελθόν ως Πρόεδρος του Εμπορικού και μετά από αποφάσεις ΓΣ, ήταν να γίνουν στεγασμένοι δρόμοι, η Ερμού και η Ανδρέου Λόντου, κάποτε κεντρικά σημεία, σήμερα αφημένα στην τύχη τους, με λίγους εναπομείναντες ηρωικούς καταστηματάρχες και πολλά κλειστά μαγαζιά!! Μια τέτοια παρέμβαση θα προσέλκυε το ενδιαφέρον! Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα γειτονικές πόλεις και τεχνικές δοκιμασμένες που θα φέρουν ζωή  και ανάκαμψη!

Ένα τέταρτο θέμα που έθεσε, είναι το πεπαλαιωμένο οδικό δίκτυο τόσο μέσα στον αστικό ιστό όσο και τον αγροτικό! Αναφέρθηκε μάλιστα στις κατολισθήσεις και στις βροχοπτώσεις που κάνουν τους δρόμους απροσπέλαστους το χειμώνα για τους αγρότες μας, οι οποίοι καλούνται να πάνε στα κτήματά τους όχι μόνο καταστρέφοντας τις περιουσίες τους αλλά και με κίνδυνο την ζωής τους, πολλές φορές!

Η όλη συζήτηση ήταν παραγωγική, με κοινή  δέσμευση να υπάρξει και συνέχεια της σημερινής συνάντησης! Μάλιστα ο κ. Παπαδόπουλος προσωπικά, εφόσον έρθει στη νέα Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας, δεσμεύτηκε πως θα ενοχλεί και θα διεκδικεί λύσεις, έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα τα προβλήματα των συναδέλφων εμπόρων αλλά και όλων των συνδημοτών μας.