Το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιβαλλοντικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αλυκής «Ο Άγιος Νικόλαος», επισκέφθηκε, σε προγραμματισμένο ραντεβού, το μεσημέρι της Πέμπτης τον Δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο στο γραφείο του.

Το κύριο θέμα της συνάντησης, αφορούσε τα αποτελέσματα της μονοδρόμισης της παραλιακής ζώνης της Αλυκής για πρώτη φορά το περσινό καλοκαίρι.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Νίκος Παπαδόπουλος, ενημέρωσε τον κ. Δήμαρχο για την κατάσταση της παραλιακής ζώνης σήμερα, τα συμπεράσματα και τις προτάσεις που κατατέθηκαν στη συνάντηση που έκανε ο Σύλλογος Αλυκής στις 7 Απριλίου με τους καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται τους καλοκαιρινούς μήνες στην Αλυκή και τις συζητήσεις που έγιναν με τους κατοίκους όλης της παραλιακής ζώνης. Έθεσε επίσης, τις προτάσεις του συλλόγου, ώστε την καλοκαιρινή περίοδο να υπάρχει η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των επισκεπτών της παραλίας, βοηθώντας η Δημοτική Αρχή στη δημιουργία χώρων στάθμευσης, στη διάνοιξη κάθετων οδών και εξασφαλίζοντας τις συνθήκες ασφάλειας των διερχόμενων πεζών και οχημάτων, βελτιώνοντας τη σήμανση και το φωτισμό της παραλιακής οδού και του δρόμου της Αλυκόβρυσης.

Ο κ. Δήμαρχος, άκουσε με προσοχή τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου, ανέφερε την απόφαση του να εφαρμοστεί και φέτος μονοδρόμιση στην Αλυκή, πρότεινε την επικοινωνία του συλλόγου με τους Αντιδημάρχους Τεχνικών Έργων , Πράσινου και Καθαριότητας, ώστε να επιτευχθούν οι καλύτερες δυνατόν βελτιώσεις σε όλο το παραλιακό μέτωπο, ώστε να διασφαλιστούν οι κανόνες ασφαλείας, αλλά και η εξυπηρέτηση των πολιτών, των κατοίκων και των επισκεπτών.

Επίσης, αποδέχτηκε την πρόταση του συλλόγου να εφαρμοστεί φέτος η μονοδρόμιση από την πρώτη Ιουλίου μέχρι τα μέσα Αυγούστου!

Τέλος, ο σύλλογος έθεσε το ζήτημα της σύνδεσης όλου του παραλιακού οικισμού της Αλυκής και της Αλυκόβρυσης με το κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο, κάτι που είναι υπ’ όψιν του Κου Δημάρχου ώστε να ενταχτεί σε επόμενο πρόγραμμα επέκτασης του δικτύου.

Τα συμπεράσματα της συνάντησης ήταν θετικά και το Διοικητικό Συμβούλιο αναμένει άμεσες κινήσεις από τη Δημοτική Αρχή για την συντομότερη λύση των ζητημάτων της παραλίας της Αλυκής.