Συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών με τον δήμαρχο Αιγιάλειας

0
152

Συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, αρχιπύραρχο κ. Νίκο Ρουμελιώτη, είχε το πρωί της Τετάρτης στο γραφείο του ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Η συζήτηση περιεστράφη γύρω από ζητήματα καλής συνεργασίας μεταξύ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των δημοτικών υπηρεσιών, στο πλαίσιο της πρόληψης και της αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών, που λόγω καλοκαιριού εμφανίζουν αυξημένη επικινδυνότητα. Ο κ. Καλογερόπουλος τόνισε πως βρίσκεται σε εξέλιξη ο καθαρισμός ξερών χόρτων σε σημεία αρμοδιότητας του Δήμου Αιγιαλείας, τόσο από υπαλλήλους της Υπηρεσίας Πρασίνου (εντός αστικού ιστού) όσο και από ιδιώτες εργολάβους (εκτός αστικού ιστού) με στόχο η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί έως 10 Ιουνίου, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη άμεσης ανταπόκρισης και των δημοτών στην εφαρμογή της νομοθεσίας που ορίζει την υποχρέωση καθαρισμού των οικοπέδων και αγροκτημάτων από βλάστηση και εύφλεκτα υλικά. Στο πλαίσιο της πρόληψης πυρκαγιών και του επιχειρησιακού σχεδιασμού του Δήμου, εξάλλου, την ερχόμενη Τετάρτη το πρωί θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης», σύσκεψη με τη συμμετοχή στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου, υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Αιγιαλείας και των αντιδημάρχων, οι οποίοι έχουν αναλάβει ευθύνη ανά περιοχές του Δήμου και βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους προέδρους των κοινοτήτων για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε ανάγκης, με την παροχή οχημάτων, υλικοτεχνικής υποδομής αλλά και εθελοντικής συνδρομής από πολίτες.

Εξάλλου, πραγματοποιήθηκε αναφορά και στη διαχείριση, συντήρηση και βελτιωμένη οργάνωση της λειτουργίας των πυροσβεστικών κρουνών σε διάφορα σημεία του Δήμου, ενώ αναμένεται να γίνει στο προσεχές μέλλον νέα συνάντηση με ειδικό αντικείμενο την αναζήτηση λύσης στο ζήτημα της μεταστέγασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου και για το οποίο ο δήμαρχος υποσχέθηκε κάθε αρωγή και στήριξη, στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων του.

Στη σύσκεψη ήταν επίσης παρόντες η διοικήτρια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου, αντιπύραρχος κα Ευφροσύνη Λαλιώτη και οι υπασπιστές κ.κ. Χρυσόστομος Χριστοφής, επιπυραγός και Δημήτριος Αλεξόπουλος, υποπυραγός.