Την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Χαράλαμπο Τσίτσικα και τον Γενικό Γραμματέα Γεώργιο Μπαλάση είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Αιγιάλειας κ. Δημήτριο Καλογερόπουλο, στο γραφείο του στο Αίγιο.

Στον κύριο Δήμαρχο τέθηκε εκ μέρους της Ε.Α.Υ.Α. το σοβαρότατο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού που παρουσιάζουν οι Αστυνομικές Υπηρεσίες που εδρεύουν και αστυνομεύουν την περιοχή του Δήμου Αιγιάλειας (Αστυνομικό Τμήμα Αιγιάλειας, Τμήμα Ασφαλείας Αιγιάλειας και Αστυνομικό Τμήμα Ακράτας), το οποίο έχει κορυφωθεί τα τελευταία χρόνια, σε σημείο να αδυνατούν αυτές οι υπηρεσίες να εκτελέσουν βασικές λειτουργίες τους.

Ακόμα ο κ. Δήμαρχος ενημερώθηκε για την διαδικασία επάνδρωσης της νεοσύστατης Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), που θα εδρεύει στο Αίγιο, με Αστυνομικούς που ήδη υπηρετούν σε άλλες υπηρεσίες της περιοχής αυτής και τα προβλήματα που δημιουργούνται από αυτή την απόφαση.

Από τον κ. Δήμαρχο ζητήθηκε εκ μέρους της Ένωσης η παρέμβαση του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για την επάνδρωση της συγκεκριμένης υπηρεσίας με Αστυνομικούς που θα αποσπαστούν από άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας, πέραν της Αχαΐας, όπως γίνεται σε άλλες περιοχές της χώρας (ΟΠΚΕ Αττικής, Μεσσηνίας, Αργολίδας κ.α.).

Με αυτό τον τρόπο δεν θα επιβαρυνθούν επιπλέον οι τοπικές υπηρεσίες, οι οποίες ήδη μαστίζονται από λειψανδρία και θα δημιουργηθεί μια νέα υπηρεσία που θα αστυνομεύει την Αιγιάλεια αποτελεσματικά, όπως είχε ζητηθεί από τους φορείς της περιοχής.

Ο κύριος Δήμαρχος από την πλευρά του δεσμεύτηκε για την παρέμβαση του προς πάσα κατεύθυνση και αρμόδιο ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικές υπηρεσίες του Δήμου Αιγιάλειας, δήλωσε ότι στηρίζει τις προσπάθειες του Αστυνομικού προσωπικού της περιοχής.

Ειδικότερα για το ζήτημα της δημιουργίας ΟΠΚΕ στην Αιγιάλεια ενημέρωσε ότι θα παρέμβει άμεσα και προς τον κ. Υπουργό και προς τον κ. Αρχηγό ώστε αυτή να επανδρωθεί μέσω αποσπάσεων από άλλες Διευθύνσεις και να μην επιβαρυνθούν οι Αστυνομικές υπηρεσίες της περιοχής.