Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε, στο Δημαρχείο, συνάντηση εκπροσώπων του σωματείου Φροντίζω με το Δήμαρχο Αιγιάλειας κ. Καλογερόπουλο Δημήτρη, με αφορμή τον μήνα Σεπτέμβριο που είναι παγκόσμια αφιερωμένος στην ενημέρωση για την άνοια και την νόσο Alzheimer.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του Δημάρχου, από τους επαγγελματίες του Φροντίζω, για τις λεπτομέρειες που αφορούν την έναρξη συνεργασίας του σωματείου με τα ΚΑΠΗ του Δήμου Αιγιαλείας με σκοπό την παροχή υπηρεσιών στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «Πρόγραμμα Διασύνδεσης υφιστάμενων ή νέων Κέντρων Ημέρας με Μονάδες Ο.Τ.Α. για την Τρίτη ηλικία – Κ.Η.Φ.Η, Κ.Α.Π.Η.» στο οποίο δικαιούχος είναι το σωματείου Φροντίζω (με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020).

Μέσω του συγκεκριμένου έργου επαγγελματίες υγείας του σωματείου (ψυχίατρος, κοινωνικός λειτουργός, ψυχολόγος) θα επισκέπτονται τον χώρο του Κ.Α.Π.Η. Αιγιαλείας και θα εφαρμόζουν προγράμματα πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης της άνοιας, δράσεις ενημέρωσης των ηλικιωμένων μελών και των φροντιστών τους, καθώς και προγράμματα εξειδίκευσης του προσωπικού των αντίστοιχων μονάδων.

Όλες οι υπηρεσίες στα πλαίσια του προγράμματος θα παρέχονται εντελώς δωρεάν.