Το Επιμελητήριο Αχαΐας συμμετέχει για 6η συνεχή χρονιά στη ΔΕΘ, η οποία πραγματοποιείται από τις 10 έως 18 Σεπτεμβρίου 2022 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Τα τελευταία 2 χρόνια έχουν συντελεστεί τεράστιες αλλαγές σε παγκόσμιο επίπεδο σε όλους τους τομείς. Μπροστά στις ραγδαίες εξελίξεις στους τομείς της οικονομίας και της ενέργειας, η ΔΕΘ 2022 επιβεβαιώνει και εδραιώνει τη δυναμική της και τη σημασία της ως πολιτικού, οικονομικού και εμπορικού γεγονότος με πολυσχιδή χαρακτήρα.
Από τη φετινή διοργάνωση δεν θα μπορούσε να λείπει ένα αφιέρωμα μνήμης για την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή, η οποία έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στην εξελικτική πορεία του Ελληνισμού.

Τιμώμενη χώρα είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και καθημερινά γίνονται πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, όπως επίσης και επαγγελματικές συναντήσεις ανάμεσα στους Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες και φορείς.

Το Επιμελητήριο Αχαΐας φιλοξενεί εταιρείες του νομού σε αυτόνομα περίπτερα σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, καθώς επίσης συμμετέχει στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο οποίο μεταξύ άλλων εκτίθενται προϊόντα από περισσότερες από 20 εταιρείες του νομού. Παράλληλα το Επιμελητήριο Αχαΐας διοργάνωσε δράση δικτύωσης στα πλαίσια του έργου Creative Hubs με σημαντική επισκεψιμότητα και ενδιαφέρον για B2B συναντήσεις.

Τα περίπτερα επισκέφθηκαν Υπουργοί, Βουλευτές, εκπρόσωποι φορέων, και πλήθος επιχειρηματιών όπως ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης , ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νικόλαος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Υπουργός Τουρισμού κος Βασίλης Κικίλιας, ο Υφυπουργός αρμόδιος για την αλιευτική πολιτική, κος Σίμος Κεδίκογλου, .ο Δήμαρχος Αθηναίων κος Κώστας Μπακογιάννης, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κος Γιάννης Μασούτης, Πρόεδροι των Επιμελητηρίων της χώρας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κος Νεκτάριος Φαρμάκης, ο βουλευτής Αχαΐας κος Ιάσωνας Φωτήλας και άλλοι.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κος Πλάτων Μαρλαφέκας, ο Γεν. Γραμματέας κος Θεόδωρος Τσούμπελης, ο Οικονομικός Επόπτης κος Παναγιώτης Τζούδας, το μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου κος Σαάντ Καραμπέτ και στελέχη του Επιμελητηρίου εκπροσώπησαν τον φορέα και συνομίλησαν με ανώτατα πολιτικά στελέχη και φορείς με επίκεντρο την τόνωση της επιχειρηματικότητας κάτω από τις παρούσες συνθήκες και αλλαγές.