“Όλοι στην πρώτη γραμμή αλληλεγγύης κατά του κορωνοϊού” – Συμμετοχή Δημάρχου Αιγιαλείας σε σύσκεψη υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Πάτρα

Η από κοινού αντιμετώπιση ζητημάτων που προκύπτουν στην κοινωνία από την πανδημία του covid-19, ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου υπό την προεδρία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κατά την επίσκεψή του στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Στην εν λόγω σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, οι Δήμαρχοι της Αχαΐας, ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Γιάννης Καρβέλης, οι διοικητές των δύο μεγάλων νοσοκομείων της Πάτρας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., όπου τονίστηκε η ανάγκη συστράτευσης όλων των φορέων στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε από όλους να βρεθούν στην πρώτη γραμμή αλληλεγγύης, αφού ο κάθε πολίτης έχει ένα καθήκον αυτοπροστασίας και μία ευθύνη προστασίας, να μην αρρωστήσει ο ίδιος και να μην αρρωστήσει τους άλλους, δηλαδή να φοράει μάσκα και να μένει σπίτι, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων και καθορισμός επί μέρους ευθυνών μεταξύ των υγειονομικών φορέων, των εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και των στελεχών των σωμάτων ασφαλείας, στο πλαίσιο μιας αγαστής συνεργασίας για την προστασία της δημόσιας υγείας και ασφάλειας των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, πραγματοποιείται στο Αίγιο (θέση Παλαιά Διόδια, ανατολική είσοδος της πόλης) έλεγχος ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) σε συνεργασία του Δήμου Αιγιαλείας με την Κινητή Μονάδα Υγείας του ΕΟΔΥ και με τη διαδικασία drive through (δηλαδή μόνο σε πολίτες επιβαίνοντες σε οχήματα).