Δίπλα στους πολίτες υποσχέθηκε η Βασιλική Ψυχράμη  και αυτό κάνει!! Το Σάββατο το απόγευμα γέμισε κόσμο γνωστό  café bar  από επιχειρηματίες που αποδέχτηκαν την πρόταση του συνδυασμού Ποιοτική Αιγιάλεια για ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα προβλήματα του κλάδου τους!!

psixrami-epixeirimatikotita

Εντυπωσίασε η ανταπόκριση αλλά και η συζήτηση που ακολούθησε. Απ’ ότι φάνηκε δε λείπουν οι ιδέες, τα σχέδια και το όραμα αλλά οι  άνθρωποι που θα τα υλοποιήσουν! Αυτό  ακριβώς υποσχέθηκε και η υποψήφια Δήμαρχος, πως μόνο αυτή και ο Συνδυασμός Ποιοτική Αιγιάλεια μπορούν να κάνουν πράξη το όραμα για ένα καλύτερο αύριο!!

Η κυρία Ψυχράμη μεταξύ άλλων στην ολιγόλεπτη ομιλία της αναφέρθηκε στην μακροχρόνια οικονομική ύφεση που επέφερε μεγάλες αλλαγές στις τοπικές οικονομίες. Ιδιαίτερα εστίασε στην Αιγιάλεια που,  όπως είπε, βιώνει το σκληρό πρόσωπο της κρίσης και δυστυχώς τα αποτελέσματα φαίνονται σε κάθε κλάδο και σε κάθε επαγγελματική δραστηριότητα, βάζοντας φρένο στις επενδύσεις,  εμποδίζοντας  με αυτόν τον τρόπο την αναπτυξιακή  πολιτική του τόπου.

[the_ad id=”46371″]

psixrami-epixeirimatikotita

Στόχος  της ποιοτικής Αιγιάλειας και της ιδίας προσωπικά μέσα από ειδικό σχεδιασμό και marketing η βελτίωση της οικονομίας του μέλλοντος, συνυφασμένη με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του πολίτη.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της είπε πως ο τόπος διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που μπορούν να τον καταστήσουν όχι μόνο βιώσιμο  αλλά και να δώσει και κάτι παραπάνω, να κάνει τη διαφορά και να ξεφύγει από την προχειρότητα!!Αυτό είναι και το πρώτο βήμα για επανεκκίνηση της Αιγιάλειας!

psixrami-epixeirimatikotita

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις προοπτικές που θα φέρει ο νέος αυτοκινητόδρομος, τα προγράμματα που θα μείνουν σε μόνιμη βάση στο Δήμο, η ακίνητη περιουσία του Δήμου που παραμένει ανεκμετάλλευτη  και απαιτείται σχέδιο δράσης για την αξιοποίησή της,  τα τρέχοντα προγράμματα, το συμβουλευτικό γραφείο και φυσικά η χρηστή διαχείριση του Δήμου, είναι μέρος μόνο αυτών που ανάφερε η κα Ψυχράμη!!

psixrami-epixeirimatikotita

Αξίζει να σημειωθεί πως στηρίζει τις καινοτόμες ιδέες και με τη βοήθεια του επιμελητηρίου και των Εμπορικών Συλλόγων,  θα βοηθήσουν νέους ανθρώπους να εισέλθουν στην αγορά εργασίας και να επιχειρήσουν. Γι αυτό το λόγο θα λειτουργήσει και τμήμα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας!!

 

tiligadisΣτο σημείο αυτό πρέπει να αναφέρουμε την παρέμβαση του α Αντιπροέδρου της Επιμελητηρίου Αχαΐας επικεφαλής της Π.Α.Ε.Κ  Αρίστου Τηλιγάδη,  όπως είπε χαρακτηριστικά: συμμετέχουμε όπως μας ζητήθηκε! Εύχομαι ότι είπατε να το υλοποιήσετε και να μη σταθείτε εμπόδιο στην επιχειρηματικότητα. Όταν έρθει η ώρα να ψηφίζετε αυτά που πρέπει να τα ψηφίζετε… εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο το  γενικότερο παράπονό του πως ενώ ως επιμελητήριο έχουν κάνει πολλές προτάσεις  όχι μόνο δεν υλοποιούνται αλλά δεν έχουν λάβει και ποτέ κάποια απάντηση που να αιτιολογεί το λόγο της απόρριψης.

Μάλιστα τόνισε πως υπάρχουν χρήματα και πως δημιουργώντας μία ανώνυμη εταιρία ο Δήμος θα μπορούσε να πάει μπροστά. Στο σημείο αυτό δέχτηκε τη δέσμευση-υπόσχεση της Κ. Ψυχράμη!

[the_ad id=”46274″]

 

lampis-papadopoulos Ιδιαίτερη ήταν και η παρέμβαση του τέως προέδρου  του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας και μέλος του Δ.Σ της ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου κα Ν.Δ. Ελλάδας Λάμπη Παπαδόπουλου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά από τη θέση του, ως μέλος της ομοσπονδίας, του δίνεται η δυνατότητα να πηγαίνει ανά  τακτά χρονικά διαστήματα σε πολλές περιοχές  και να βλέπει τα προβλήματα των εκεί Εμπόρων.

Ως πρώτο θεωρεί την καθαριότητα δεν μπόρεσε όμως να μην επισημάνει πως στα νησιά του Ιουνίου η επισκεψιμότητα άγγιζε τους καλοκαιρινούς μήνες, στη Ζάκυνθο τις πεντακόσιες χιλιάδες και στην Κεφαλονιά το ένα εκατομμύριο.

Για το Αίγιο εστίασε στη Λαϊκή αγορά  και στο παραεμπόριο. Πρότεινε μάλιστα για  την εύρυθμη λειτουργία της πως πρέπει να είναι  ελεγχόμενη και αυτό θα επιτευχθεί με το  να γίνει κλειστή,  με απώτερο στόχο τη δημιουργία ρεύματος, νερού και χημικών τουαλετών.

Ερμού και Α. Λόντου τόνισε πως θα έπρεπε να είναι στεγασμένες. Τέλος αναφέρθηκε στις απώλειες των καταστημάτων  από κόσμο λόγω του νέου δρόμου. Έκανε αναφορά στα  διόδια που έχουν χωρίσει την ανατολική Αιγιάλεια από το  Αίγιο.

Δε γίνεται, όπως είπε χαρακτηριστικά να θέλουν οι κάτοικοι της Ακράτας επτά ευρώ κόστος  για να  επισκεφτούν το Αίγιο, ενώ πρόκειται για τον ίδιο Δήμο!

Η κ. Ψυχράμη είπε πως  ο κος Παπαδόπουλος έχει δίκιο και πως ορθά αναφέρθηκε στα συγκεκριμένα προβλήματα. Το κυριότερο πρόβλημα για  την επισκεψιμότητα  τόνισε πως  είναι οι επενδυτές που  δεν έχουν ενδιαφέρον, γιατί κανείς δεν τους προκάλεσε… αυτό είναι και το στοίχημα του συνδυασμού, να πετύχει αυτά που δεν πέτυχαν οι άλλοι!!

[the_ad id=”46371″]

 

psixrami-epixeirimatikotita-rouvalis-76Οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις συνεχίστηκαν σε ευχάριστο κλίμα με τον τ. Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου Άγγελο Ρούβαλη να μιλάει για τη δυναμική των τοπικών προϊόντων και τον τέως πρόεδρο του Συλλόγου εστίασης και αναψυχής Στράτο Βαρδάκη  που εστίασε στον τουρισμό.

 

Το επόμενο ραντεβού με τις δράσεις του συνδυασμού δόθηκε για μετά το Πάσχα!!

Της Ιωάννα Δημουλά