Στο πλευρό των εμπόρων ο πρώην Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας Λάμπης Παπαδόπουλος

0
1242

Προβληματισμένος δηλώνει ο πρώην Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας Λάμπης Παπαδόπουλος,   βλέποντας   τα μαγαζιά που κλείνουν το ένα μετά το άλλο, τους εμπόρους  που  διαμαρτύρονται καθημερινά για αδυναμία πληρωμής  των υποχρεώσεων τους και μία τοπική οικονομία  με μέλλον αβέβαιο!!

Σεβόμενος τους  εμπόρους που τον στήριξαν δηλώνει παρών  και ας μην διατηρεί τον προηγούμενο ρόλο του, αν και όπως λέει χαρακτηριστικά, πιστεύει πως τα δικαστήρια που ακολουθούν θα τον δικαιώσουν και ηθικά και θα τον επαναφέρουν στην θέση του Προέδρου  για να συνεχίσει το έργο για το οποίο δέχτηκε απειλές, εκβιασμούς και ανυπόφορη πίεση!!

 

Μέσα στο σύντομο διάστημα που διατέλεσε πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, όπως αναφέρει,  το μόνο μέλημά του ήταν και  είναι η αγάπη του για την πόλη του Αιγίου και τα προβλήματα  των  εμπόρων που με ποσοστό 70% τον έφεραν στην θέση του Προέδρου!!Με έναυσμα το ρεπορτάζ του Aigialeiapress για την κίνηση στην τοπική αγορά και ξέροντας πως η  γενικότερη κρίση έχει επηρεάσει όλους τους κλάδους,  τα τελευταία χρόνια, αναφέρθηκε στον αγώνα που έκανε ο ίδιος μαζί με τους συνεργάτες του την περίοδο της προεδρίας του για την τόνωση της τοπικής οικονομίας!!

Μιλώντας στο Aigialeiapress και στην Ιωάννα Δημουλά τόνισε πως ένας από τους πρώτους του στόχους,  ήταν το παραεμπόριο στην λαϊκή αγορά  εξαιτίας του οποίου υπήρξε μείωση της επισκεψιμότητας! Όπως είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας παραεμπόριο δεν εννοούμε τα μέτρα που  θα καταλαμβάνει ο κάθε πάγκος αλλά  το κυριότερο πρόβλημα είναι οι γνωστοί άγνωστοι που παρεισφρύουν    με άλλου τύπου εμπόριο και παραβατικές συμπεριφορές, όπως «ναρκωτικά» κλοπές και βιαιοπραγίες!!Αυτό προσπάθησαν, μαζί με τούς συνεργάτες του να αποτρέψουν  και ως ένα σημείο το κατάφεραν!!

Επίσης ο Εμπορικός Σύλλογος  επί προεδρίας του  ξεκίνησε εμπορικό οδηγό για τους φοιτητές, ένα έργο που όπως είπε  δεν συνεχίστηκε,  όπως και η έκπτωση  10% που δόθηκε πέρυσι σε όλη την διάρκεια των εγγραφών στους φοιτητές για να κάνουν τα ψώνια τους και  ήταν πραγματικά  μία ανάσα για την τοπική αγορά!!

Η στήριξη  της (ΠΑ.ΛΕ.ΜΟΤ) Λέσχης  Μοτοσυκλέτας, που έφερε στην πόλη του Αιγίου  εκτός από τους 100 διαγωνιζόμενους, πάνω από 500 άτομα συνοδούς στους οποίους ο Εμπορικός είχε εκδώσει ειδικές κάρτες για διαμονή και σίτιση.

[the_ad id=”46371″]

Μεταξύ άλλων ο κος Παπαδόπουλος τόνισε πως πέρα από τα αμιγώς εμπορικά θέματα ασχολήθηκε με θέματα της τοπικής κοινωνίας παίρνοντας θέση και  συμμετέχοντας σε συνεδριάσεις του Δ.Σ Αιγιαλείας για να πιέσει και να δοθούν λύσεις για σεισμόπληκτα και πυρόπληκτα δάνεια. Ιδιαίτερη  μάλιστα ενεργή  ήταν η  συμμετοχή του συλλόγου  και του ιδίου προσωπικά στο θέμα των διοδίων. Τα διόδια που έκοψαν μια ολόκληρη περιοχή στην μέση. Όλοι θυμούμαστε την ενεργή συμμετοχή του  κυρίου Παπαδόπουλου στα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας, στο  συμβολικό κλείσιμο των διοδίων, στο μοίρασμα φυλλαδίων στους οδηγούς, τις δηλώσεις του στα Μ.Μ.Ε  και  τις επιστολές διαμαρτυρίας προς τους αρμόδιους φορείς.

Τα σκουπίδια ένα   άλλο θέμα που ακόμα παραμένει ανοικτό, ιδιαίτερα το θέμα της ανακύκλωσης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, οι έμποροι πετάνε καθημερινά χιλιάδες τόνους χαρτιού, πλαστικού και μετάλλου. Αυτό θα έπρεπε να το εκμεταλλευτεί ο Δήμος προς όφελος των πολιτών του, ανταποδοτικά!

Επίσης  στήριξε  με ομιλίες και ενεργή παρουσία τις κινητοποιήσεις των αγροτών αλλά και την νεολαία με την πρωτότυπη εκδήλωση ήχου και νικελωμένων αυτοκινήτων στο λιμάνι του Αιγίου και πολλά άλλα που είχαν άμεση σχέση με την τοπική κοινωνία και οικονομία .

Σε καθαρά  εμπορικά θέματα , διεκδίκησε το   ΟΧΙ στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές με συμμετοχή που  έφτασε στο 100%.

Από τις μεγαλύτερες μάλιστα  επιτυχίες, σύμφωνα με τον πρώην Πρόεδρο, που προσέφερε για πρώτη φορά έσοδο στον σύλλογο ήταν  η συμφωνία με ιδιωτική εταιρία ηλεκτρικής ενέργειας με πολύ καλές τιμές για τους εμπόρους.

Ο Εμπορικός Σύλλογος, νοιώθοντας την αδυναμία των εμπόρων στις υπέρογκες υποχρεώσεις,  υλοποίησε εκδήλωση για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης των οφειλών των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων, έχοντας ως καλεσμένο τον Διευθυντή Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Γεώργιο Μαστοράκη και την Σύμβουλο Όλγα Οικονόμου.

[the_ad id=”46274″]

Άλλη μία  εκδήλωση στο πλευρό των κατοίκων της Αιγιαλείας ήταν για τους μετόχους της Αχαϊκής Τράπεζας. Μία υπόθεση που ζημίωσε και κατέστρεψε σε πολλές περιπτώσεις  πολλούς εμπόρους!

Όπως είπε, τα  δωρεάν e-pos, ήταν άλλη μία επιτυχία, μετά από διαπραγματεύσεις και πιέσεις  του ιδίου!!

Η  δημιουργία email άλλως ένας στόχος που υλοποιήθηκε επί προεδρίας του, καθώς μέχρι εκείνη την στιγμή όλες οι ενημερώσεις στέλνονταν με φωτοτυπίες πόρτα-πόρτα. Ο κος Παπαδόπουλος τόνισε πως  επειδή το συμβούλιο αρνήθηκε να του πληρώσει τα έξοδα που κατέβαλλε, τα έκανε δωρεά προς τον σύλλογο!

Για τον ίδιο ένα ακόμα στοίχημα ήταν και η δημιουργία ιστοσελίδας. Όπως δήλωσε στο Aigialaiapress από προηγούμενες διοικήσεις είχε συμφωνηθεί για την δημιουργία της,  το υπέρογκο ποσό των 15000ευρω και είχαν μάλιστα δοθεί 6000ευρώ, ποσό ασύλληπτο για τις οικονομικές δυνατότητες του συλλόγου, που τον ταλαιπώρησαν και τον έφεραν πίσω. Επί της ουσίας το  site δημιουργήθηκε τελικά, άλλη μία δωρεά του ιδίου  προς το σύλλογο,  που αρνείται  όμως να την λειτουργήσει. Ίσως, όπως λέει ο πρώην πρόεδρος, απογοητευμένος από την όλη εξέλιξη « δεν ήθελαν να έχει ο σύλλογος την δική του ιστοσελίδα, ίσως επειδή και αυτή ήταν  δωρεά δική μου. Κάποιοι αρέσκονται στο σκοτάδι και στην οπισθοδρόμηση».

Στην συζήτηση μας τόνισε μεταξύ άλλων «Έδειξα εξωστρέφεια. Συμμετείχα σε δεκάδες συσκέψεις και Συμβούλια, Δήμων, Επιμελητηρίων και Φορέων έτσι ώστε να έχουμε όχι μόνο ενημέρωση αλλά και να μπορέσουμε να πιέσουμε για τα αιτήματά μας!!εκδώσαμε δεκάδες δελτία τύπου  και δεν χαριστήκαμε σε κανένα. Καλέσαμε όλους τους Βουλευτές σε συναντήσεις και τους εκθέσαμε τα προβλήματά μας ενώ παράλληλα πιέσαμε για λύσεις. Δεν έκανα τον σύλλογο παράρτημα κανενός κόμματος. Προτίμησα να είμαι απέναντι σε όλους και σε όλα, πιέζοντας και διεκδικώντας! Έτσι ένιωθα ως Πρόεδρος και ως Έμπορος που αφουγκραζόμουν  τα προβλήματα του κλάδου μου και της τοπικής αλυσίδας της οποίας ήμουν μέλος!!»

[the_ad id=”46371″]

Ολοκληρώνοντας την συζήτησή μας ο κος Παπαδόπουλος τόνισε πως στόχος πρέπει να είναι η προσέλκυση ξένου κόσμου που θα επιτευχθεί  δίνοντας έμφαση σε λιμάνι, μαρίνα, γλίστρα, ξενοδοχεία, εργοστάσιο σκουπιδιών ανακύκλωσης, minibus στο κέντρο,  δρόμοι που άλλοτε έσφυζαν από ζωή, όπως η Ερμού και θα πρέπει να λάβουν της απαιτούμενης προσοχής, είναι μόνο  μερικά   από αυτά που με σωστούς χειρισμούς θα βοηθήσουν στην τόνωση της τοπικής οικονομίας. Αν υπάρξουν οι  κατάλληλες υποδομές θα αναδειχτεί η περιοχή μας  έτσι ώστε να δεχθεί και να φιλοξενήσει κόσμο με φυσικό επακόλουθο την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας!!

Της Ιωάννας Δημουλά

 

[the_ad id=”46704″]