Στο πλευρό της Ανακύκλωσης και της ΚΟΙΝΣΕΠ  ΠΑΡΕΑ και ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου Αιγίου κ. Θανάσης Γεωργάκης που παραχώρησε, ένα αρκετά μεγάλο οικόπεδο, ιδιοκτησίας του Νοσοκομείου, στο κέντρο του Αιγίου, στην οδό Ανδρέου Λόντου, δίπλα από τον φούρνο Καραΐνδρου. Εκεί μεταφέρθηκε η γωνία της Ανδρέου Λόντου.

 Όπως  αναφέρει εκ μέρους της ΚΟΙΝΣΕΠ Π.Α.Ρ.Ε.Α. ο Βασίλης Ρίτης.

«Ευχαριστούμε την νέα Διοίκηση του Νοσοκομείου Αιγίου και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. Θανάση Γεωργάκη για την άμεση ανταπόκριση και την παραχώρηση της χρήσης έως την αξιοποίησή του.

Την στήριξη της στην προσπάθεια που γίνεται εδώ και ενάμιση χρόνο από την ΚΟΙΝΣΕΠ, εκφράζει και η τοπική Κοινότητα Αιγίου μέσω του Προέδρου της κ. Γεωργίου Γκιώνη, που όπως δήλωσε στην Επόμενη συνεδρίαση της τοπικής Κοινότητας θα φέρει πρόταση προς ψήφιση στα μέλη του συμβουλίου να δημιουργηθούν γωνίες ανακύκλωσης σε όλα τα πάρκινγκ της περιοχής. Αν η πρόταση περάσει, μετά το λόγο θα έχει η  απόφαση της Ποιότητας Ζωής, του Δήμου Αιγιαλείας.

Την Κυριακή το μεσημέρι μάλιστα  επισκέφτηκε το “κεντρικό πράσινο σημείο” στα ρυάκια Ενώ μαζί με τον Τοπικό Σύμβουλο Διονύση Λουκόπουλο είδαν από κοντά τη νέα πράσινη γωνία..

Αλλά και ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγιαλείας εκφράζει τη στήριξη του στην ΚΟΙΝΣΕΠ μέσω του Προέδρου του Λάμπη Παπαδόπουλου.

Ήδη ο κ. Ριτης έχει ενημερώσει τα μέλη του προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας για τις προσπάθειες που γίνονται και όπως έχει τονίσει ο πρόεδρος και στο παρελθόν αλλά και στην νέα συνάντηση που πραγματοποιήθηκε,  η ανακύκλωση σε καμία των περιπτώσεων δεν πρέπει να αφήσουμε να βγει από την καθημερινότητα μάλιστα για ακόμα μια φορά τόνισε πως είναι επιτακτική ανάγκη η δημιουργία πολλών μικρών ευέλικτων και ταυτόχρονα έξυπνων πράσινων <γωνιών> διαστάσεων 1μήκοςΧ1πλάτοςΧ3ύψος, μέσα σε όλα τα δημοτικά πάρκινγκ, σε επιλεγμένα σημεία στο κέντρο      Κλ. Οικονόμου, Μητροπόλεως, Ερμού, όσο και στις γύρω περιοχές με εμπορικά καταστήματα του Αιγίου. Επίσης είναι επιτακτική ανάγκη αυτές οι μικρές <γωνιές> να δημιουργηθούν σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Ενότητες και κυρίως κοντά στις οργανωμένες παραλίες και κοντά στα καλοκαιρινά μας μαγαζιά εστίασης και διασκέδασης, εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου όπου και έχουμε προσέλευση κόσμου και ταυτόχρονα μεγάλη αύξηση των σκουπιδιών αλλά και των ανακυκλώσιμων υλικών.

Ιωάννα Δημουλά