Η παιδική παράσταση με τίτλο “Ο Πήτερ Παν στο Μουσείο της Ακρόπολης” σε σκηνοθεσία του γνωστού ηθοποιού Χάρη Σώζου θα παρουσιαστεί το Σάββατο 16/11/2019 στο Αίγιο στις 11.30 το πρωί στον Δημοτικό Κινηματογράφο Απόλλων.

Πρόκειται για μια παιδική παράσταση που προβάλει την πολιτιστική μας κληρονομιά και αυτά που μας ανήκουν, το Μουσείο της Ακρόπολης και την διεκδίκηση των μαρμάρων του Παρθενώνα.

Πρόκειται για ένα έργο εκπαιδευτικό, διαδραστικό, γραμμένο με πολύ φροντίδα, όπου το βασικό του μήνυμα είναι ότι πρέπει να υπερασπιζόμαστε την πολιτιστική μας κληρονομιά. Γιατί, η πολιτιστική μας κληρονομιά είναι η ταυτότητα και η συνέχειά μας.

Λίγα Λόγια για το έργο:

Ο Κάπτεν Χούκ έχει ανοίξει γραφείο ντετέκτιβ, στο Λονδίνο και αναλαμβάνει διάφορες βρομοδουλειές. Κάποια στιγμή δέχεται μια επίσκεψη όπου ο άγνωστος συνομιλητής του λέει ότι οι Έλληνες έχουν χτίσει ένα καινούργιο Μουσείο, το Μουσείο της Ακρόπολης και θέλουν να πάρουν τα Ελγίνεια από το Βρετανικό Μουσείο και να τα πάνε εκεί. Του αναθέτει λοιπόν να σαμποτάρει το Μουσείο και να κάνει ότι μπορεί για να το δυσφημίσει στον κόσμο.

Ο Κάπτεν Χουκ αποδεικνύεται  χειρότερος από τον πελάτη του και αποφασίζει να βάλει βόμβα στο μουσείο, καταστρέφοντας μια και καλή, τόσο τα αγάλματα όσο και «αυτούς τους απαίσιους τύπους, τους Έλληνες!». Ο Πήτερ Παν και η Τίνκερμπελ έχουν άλλη γνώμη, τον ακολουθούν, φτάνουν στο Μουσείο της Ακρόπολης και ενώ ψάχνουν τον Κάπτεν Χουκ περνώντας από τις διάφορες αίθουσες  μαθαίνουμε και για τα διάφορα εκθέματα, τις Καρυάτιδες, την Ακρόπολη. Κάποια στιγμή τον ανακαλύπτουν, και προσπαθούν να τον εμποδίσουν να πραγματοποιήσει την αποτρόπαια πράξη του. Την κρίσιμη στιγμή σαν από μηχανής Θεός παρουσιάζεται… η κλεμμένη Καρυάτιδα και δίνει την λύση.

Σκηνοθεσία/ Επιμέλεια Κειμένου: Χάρης Σώζος

Κείμενο: Θοδωρής Ραχιώτης

Σκηνικά: Κάρολος Ρουμούσης

Μουσική: Λεωνίδας Σώζος

Χορογραφίες: Μελίνα Μαρνέρου

Παραγωγή: Θεατρική Επιχείρηση Ε. Μπάστα.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Κυζούλης, Κίμωνας Δούσης, Μαριέττα Βασιλάκη, Ελισάβετ Δελακά, Τάσος Σαρδέλης.

Προπώληση εισιτηρίων:

https://www.viva.gr/tickets/theater/periodeia/o-piter-pan-sto-mousio-tis-akropolis/