Από τον Αθλητικό Σύλλογο Αιγίου με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ» σε συνεργασία με το Δήμο Αιγίου, Ν.Π.Δ.Δ. (ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ) και σε συνεργασία με την Ένωση Αθλητικών Σωματείων Βόρειας Πελοποννήσου, προκηρύσσονται- ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ με την επωνυμία «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ 2022», σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ – ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 Μαΐου 2022 – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟΥ

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ:

ΑΝΔΡΩΝ: 100μ. – 400μ. – 800μ. – 3.000μ – ΜΗΚΟΣ – ΥΨΟΣ – ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ – ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ

ΓΥΝΑΙΚΩΝ: 100μ.- 400μ. -1500μ -3.000μ- 2000μ Φ.Ε – ΜΗΚΟΣ – ΤΡΙΠΛΟΥΝ – ΥΨΟΣ – ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ – ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ

Κ18 ΑΓΟΡΙΩΝ (2005-2006): ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ

Κ18 ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ: (2005-2006)100μ ΕΜΠ – ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ – ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ

Κ 20 ΑΓΟΡΙΩΝ: (2004-2005) ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ

Κ16 ΑΓΟΡΙΩΝ: (2007-2008) 150μ. -1.200μ. – 200μ ΕΜΠ – ΤΕΤΡΑΠΛΟΥΝ

Κ16 ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ (2007-2008):150μ.–1.200μ.– 200μ ΕΜΠ – ΤΕΤΡΑΠΛΟΥΝ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ & ΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ 2022

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ:

Στους αγώνες, έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι αθλητές και οι αθλήτριες που είναι εγγεγραμμένοι, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην τελευταία υπουργική απόφαση «περί εγγραφής αθλητών», σε σωματεία – μέλη του ΣΕΓΑΣ και έχουν θεωρημένη κάρτα υγείας αθλητή-τριας.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ:

Οι αθλητές – τριες των κατηγοριών K18 και μεγαλύτεροι έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε δύο (2) αγωνίσματα εκτός από δύο «2» αγωνίσματα δρόμων.

Οι αθλητές-τριες της κατηγορίας Κ 16 έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε ένα(1) αγώνισμα

Το αγώνισμα του Μήκους ανδρών και γυναικών θα διεξαχθεί με 15 αθλητές-τριες το μέγιστο εκ των οποίων οι πέντε (5) θα είναι από την κατηγορία Κ16 (2007-2008). Η επιλογή θα γίνει βάση των ατομικών επιδόσεων.

Οι αθλητές – αθλήτριες της κατηγορίας Κ16 που γεννήθηκαν το 2007, εκτός από τα αγωνίσματα της κατηγορίας τους, μπορούν αν το επιθυμούν να συμμετέχουν σε όλα τα αγωνίσματα της κατηγορίας Κ18.

Οι αθλητές της κατηγορίας Κ16 (Αγοριών) που γεννήθηκαν το 2008, εκτός από τα αγωνίσματα της κατηγορίας τους , μπορούν να συμμετέχουν ΜΟΝΟ στα αγωνίσματα 100 – μήκος – ύψος.

Οι αθλήτριες της κατηγορίας Κ16 (Κοριτσιών) που γεννήθηκαν το 2008, εκτός από τα αγωνίσματα της κατηγορίας τους, μπορούν να συμμετέχουν ΜΟΝΟ στα αγωνίσματα : 100μ – 3.000μ – Ύψος – Μήκος – Σφαιροβολία (3κ.) – Ακοντισμός (500γρ.)

ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗΣ – ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΩΝ- ΤΡΙΩΝ:

Οι συμμετέχοντες αθλητές –τριες θα πρέπει να προσέρχονται αυτοπροσώπως στην Αίθουσα κλήσης 75 λεπτά πριν την τέλεση του αγωνίσματος τους, προκειμένου να δηλώσουν την παρουσία τους προσκομίζοντας απαραίτητα το δελτίο αθλητικής ιδιότητας και να παραλάβουν τον αριθμό τους. Το πινάκιο θα κλείνει 50 λεπτά πριν την διεξαγωγή του αγωνίσματος.

Με φροντίδα και ευθύνη των συλλόγων τους οι αθλητές –τριες πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικώς πριν από τους αγώνες.

Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών – αθλητριών στην κάρτα υγείας αθλητή είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες.

Οι υπεύθυνοι της αίθουσας κλήσης θα ελέγχουν τα αθλητικά δελτία και τις κάρτες υγείας των αθλητών – αθλητριών και θα καταχωρούν στα πινάκια ΜΟΝΟ τους αθλητές – αθλήτριες των οποίων η κάρτα υγείας αθλητή είναι θεωρημένη σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ – ΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ

Προκειμένου να περιοριστεί στο μέτρο του δυνατού η διασπορά του ιού στη διοργάνωση, για τις αθλήτριες και τους αθλητές που πρόκειται να συμμετάσχουν αλλά και για τους θεατές θα εφαρμοστεί το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα είναι σε ισχύ την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων και το οποίο θα αναρτηθει στο site της Γ.Γ.Α https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Τα Σωματεία πρέπει να στείλουν τη δήλωση συμμετοχής μέχρι την Τρίτη 17/5/2022 στην Ε.Α.Σ. ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΕΛ/ΣΟΥ στο e-mail: segaspatra@yahoo.gr και οπωσδήποτε σε ηλεκτρονική μορφή και μόνο στο επισυναπτόμενο αρχείο excel. Τις δηλώσεις υπογράφουν υποχρεωτικά ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας του Σωματείου.

Κανένας αθλητής –τρια που έχει δελτίο αθλητικής ιδιότητας σε Σωματείο δεν μπορεί να λάβει μέρος στον αγώνα, αν δεν έχει εγγράφως δηλωθεί από το Σωματείο στο οποίο ανήκει.

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Τεχνικός Υπεύθυνος του αγώνα ορίζονται οι κ.κ. ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΣΙΑΣ, Τεχνικός Σύμβουλος Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελ/σου και ο Σωματειακός προπονητής ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΟΦΥΛΑΣ. Υπεύθυνοι εγκατάστασης ορίζονται οι Κ.Φ.Α. ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ και ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ:

H αίθουσα κλήσης θα λειτουργήσει έξω από τα γραφεία του Σταδίου (τερματισμός 100μ).

Η είσοδος των αθλητών στον αγωνιστικό χώρο θα γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από την είσοδο που βρίσκεται στον τερματισμό των δρόμων και μόνο με την συνοδεία του εφόρου του αγωνίσματος, σύμφωνα με το παρακάτω χρονοδιάγραμμα:

Τα αγωνίσματα των δρόμων 15΄ πριν την ώρα έναρξης του αγωνίσματος.

Τα αγωνίσματα των εμποδίων 20΄ πριν την ώρα έναρξης του αγωνίσματος.

Τα αγωνίσματα των αλμάτων & ρίψεων 25΄ πριν την ώρα έναρξης του αγωνίσματος.

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η συμμετοχή σε κανένα αθλητή-τρια χωρίς Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας.

Όλοι οι δρόμοι θα διεξαχθούν σε τελικές σειρές.

Αγώνισμα στο οποίο δεν είναι δηλωμένοι τουλάχιστον τρεις (3) αθλητές ή αθλήτριες δεν θα διεξάγεται και θα ενημερώνονται έγκαιρα τα ενδιαφερόμενα σωματεία.

Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί στίβου του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Τα διαδοχικά ύψη θα καθοριστούν μετά τις δηλώσεις συμμετοχής των αθλητών, από τον Τεχνικό Σύμβουλο της Ε.Α.Σ..

Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Σύμβουλο της Ε.Α.Σ. και τον Αλυτάρχη, σύμφωνα με τους κανονισμούς.

Ο διοργανωτής θα φροντίσει να υπάρχει επαρκής ιατρική κάλυψη κατά την διάρκεια των αγώνων.

Σε ΚΑΝΕΝΑ αθλητή-τρια δεν επιτρέπεται η συμμετοχή του σε αγώνισμα που δεν ανήκει στα επίσημα αγωνίσματα της κατηγορίας του

ΕΠΑΘΛΑ:

Στους τρεις (3) πρώτους αθλητές- τριες κάθε αγωνίσματος, θα απονεμηθούν κύπελλα, μετάλλια και διπλώματα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ:

Δεν προβλέπεται δαπάνη κάλυψης εξόδων μετακίνησης ή οποιασδήποτε άλλης δαπάνης.