Στη σέντρα έβγαλε κυριολεκτικά τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκιο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς για το κεφαλαιώδες ζήτημα της ζημιάς που υπέστη η Πατρίδα μας λόγω των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών της τρόικας.

Μιλώντας σήμερα 24/9/2018 στις Βρυξέλλες στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής της Ευρωβουλής ο Νότης Μαριάς, ο οποίος μάλιστα ήταν και ο μοναδικός Έλληνας Ευρωβουλευτής που συμμετείχε στη συνεδρίαση,  επισήμανε στον Μάριο Ντράγκι ότι η ΕΚΤ ως μέλος της τρόικας μαζί με την Κομισιόν και το ΔΝΤ επέβαλαν δραστική μείωση των δημοσίων δαπανών με πετσόκομμα των συντάξεων και διάλυση του κοινωνικού κράτους που είχαν ως αποτέλεσμα ύφεση και ανεργία.

 

Και ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής συνέχισε ότι σύμφωνα με μελέτη Οικονομολόγων για λογαριασμό της ΕΚΤ αποδείχθηκε για άλλη μια φορά το πόσο καταστροφική ήταν η πολιτική της τρόικας για βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή και δραστική μείωση των κρατικών δαπανών στην Ελλάδα που οδήγησε σε φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού και σε στρατιές ανέργων.Και όλα αυτά όπως τονίζουν οι εν λόγω Οικονομολόγοι διότι η τρόικα υπολόγισε λανθασμένα τον περίφημο «δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή».

Κατόπιν ο Νότης Μαριάςρώτησε τον Μάριο Ντράγκι με ποιον τρόπο η ΕΚΤ θα αποζημιώσει την Ελλάδα για την ζημιά που υπέστη από τις λανθασμένες πολιτικές της βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής που επέβαλε η ΕΚΤ και η παρέα της στην τρόικα.

Ο Μάριο Ντράγκι φανερά αιφνιδιασμένος προσπάθησε να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα επισημαίνοντας ότι η ΕΚΤ θα κάνει τη δική της εκτίμηση για τις επιπτώσεις των μνημονίων στην Ελλάδα και ότι δεν δεσμεύεται δήθεν από την μελέτη των Οικονομολόγων που όμως σημειωτέονεργάστηκαν για λογαριασμό της ίδιας της ΕΚΤ.

Ακολούθησαν νέες επίμονες Ερωτήσεις-παρεμβάσεις του Νότη Μαριάκαι παγερή σιωπή και αμηχανία του Μ. Ντράγκι, με τον Έλληνα Ανεξάρτητο Ευρωβουλευτή να επισημαίνει ότι με την στάση του ο Ντράγκι δεν απόκλεισε το ενδεχόμενο αποζημίωσης της Ελλάδας από την ΕΚΤ.

[the_ad id=”46371″]

Η ένοχη σιωπή του Ντράγκι ο οποίος έκανε κυριολεκτικά «το παγώνι» αποδεικνύει ότι εμμέσως πλην σαφώς η ΕΚΤ έχει τεράστιες ευθύνες για το γεγονός ότι η Ελλάδα με τα μνημόνια έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο «κοινωνικό νεκροταφείο». Ταυτόχρονα αποδεικνύεται και η ανικανότητα των μνημονιακών κυβερνήσεων και ιδίως της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η οποία παρότι έχει κληθεί επανειλημμένα από τον Νότη Μαριά να υποβάλλει αγωγή αποζημιώσεως κατά της τρόικας για την μνημονιακή καταστροφή της Ελλάδας περί άλλων τυρβάζει.

Αντίθετα ο Ντράγκι ήταν λαλίστατος στη νέαΕρώτηση του Νότη Μαριά για την μη μείωση των συντάξεων, καθώς νίπτοντας τας χείρας του ως Πόντιος Πιλάτος τόνισε ότι η ΕΚΤ δεν θα έχει πλεόνκαμιά ανάμειξη σε θέματα της Ελλάδας όπως είναι οι συντάξεις, οι ιδιωτικοποιήσεις κλπ και θα ασχολείται αυστηρά με θέματα που έχουν άμεση σχέση με τη μακροοικονομική και χρηματοπιστωτική πτυχή της Ελληνικής οικονομίας.