«Στη Γειτονιά του Πενταγράμμου»: Παρουσίαση βιβλίων και διαδραστική εκδήλωση από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας

0
173

Η σειρά των βιβλίων «Στη Γειτονιά του Πενταγράμμου» της εκπαιδευτικού/μουσικού Π.Ε. Δήμητρας Πίτσου σε εικονογράφηση Χριστίνας Ανδρικοπούλου, γράφτηκε με πολλή αγάπη, φαντασία και περίσσεια δημιουργικότητα για τους μικρούς αγαπητούς μαθητές που ξεκινούν τα πρώτα βήματα στη θεωρία της μουσικής.

Στόχος των βιβλίων είναι η μεθοδική και όσο το δυνατόν πιο προσιτή παρουσίαση των στοιχείων της μουσικής γλώσσας, ώστε ο μαθητής μέσα από τη βιωματική διαδικασία του παιχνιδιού και του εικονογραφημένου παραμυθιού να συνδέσει με την καθημερινότητά του τις νέες πληροφορίες και τις μουσικές γνώσεις.

Τα βιβλία θα παρουσιαστούν το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης» στις 11 το πρωί σε μία διαδραστική εκδήλωση με τους μικρούς μαθητές μας, υπό την αιγίδα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας.

Τα βιβλία θα προλογίσουν η Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αιγιάλειας, Αθηνά Σκανδάμη, Νηπιαγωγός και η Γ.Γραμματέας του Συλλόγου, Ζουμπουλιά Σπυροπούλου, Μουσικός.