Επικοινωνία Δημάρχου με το αρμόδιο Υπουργείο  Προβλήματα σε Αιγείρα, Πλάτανο, Διακοπτό
Σοβαρά προβλήματα στην παραλιακή ζώνη των πρώην Δήμων της Ανατολικής Αιγιάλειας (Διακοπτού, Ακράτας και Αιγείρας), καταγράφονται το τελευταίο χρονικό διάστημα εξαιτίας της διάβρωσης των ακτών από τα καιρικά φαινόμενα του τελευταίου χρονικού διαστήματος και όχι μόνο.Το φαινόμενο αποτελεί άλλο ένα «πονοκέφαλο» στην δημοτική αρχή της Αιγιάλειας, που εξέπεμψε SOS με παρέμβαση του Δημάρχου Αιγιάλειας κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλου και του αντιδημάρχου Ανατολικής Αιγιάλειας κ. Παναγιωτόπουλου, που πραγματοποίησαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούν αυτοψίες στους παραλιακούς άξονες της περιοχής.

«Λάβρος» κατά πάντων εμφανίστηκε ο δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Στάθης Θεοδωρακόπουλος με αιχμές κατά των εμπλεκομένων υπηρεσιών, Κτηματική Υπηρεσία κ.λ.π., ζητώντας να αναληφθεί πρωτοβουλία από το Υπουργείο Περιβάλλοντος για την σύνταξη σχετικής μελέτης.

Ο κ. Θεοδωρακόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν μας αφήνουν να «ακουμπήσουμε» στα προβλήματα αυτά γιατί κινδυνεύουμε από την Κτηματική Υπηρεσία. Έχουμε στείλει εξώδικο και στον εισαγγελέα και κατά του εισαγγελέα, γιατί αν προκύψει ζημιά να ξέρω ποιον θα «αρπάξω» στο τέλος” και συνέχισε: “Έτσι και πας και «ακουμπήσεις» και ρίξεις μια μπετονιέρα τσιμέντο για να μην σκοτωθεί ο κόσμος, τρως τουλάχιστον έξι μήνες φυλακή και εκατό χιλιάδες ευρώ χρηματική ποινή. Οπότε ποιος θα πάει να διακινδυνεύσει; Έκανα μια επαφή με τον Εισαγγελέα για το θέμα της Αιγείρας γιατί εκεί έχει μια τεράστια σπηλιά μες στο δρόμο και κοντεύει να φτάσει στα απέναντι σπίτια. Για τη θάλασσα αυτά είναι μια χαψιά. Ένα κύμα, μια κακοκαιρία καλή τα άρπαξε, τα πήρε και τα κατάπιε”

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα μελετών από την Περιφέρεια και από το αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να βρεθούν τρόποι για να σταματήσει η διάβρωση.  “Και αυτά είναι λιμενικά έργα τα οποία, δεν υπάρχει ειδικότητα οποιοδήποτε, ούτε του Δήμου, ούτε ακόμα δεν ξέρω και της Περιφέρειας. Πρέπει να ανατεθεί συνολική μελέτη, για όλα τα τμήματα του Κορινθιακού για να δούμε τι κάνουμε” σημείωσε ο δήμαρχος. Μην ξεχνάμε και αυτές οι μαρίνες  που έχουν γίνει, έχουν παίξει τον ρόλο τους από την Κυματομηχανική. Με ενδιέφερε και πληροφορήθηκα επιστημονικά, είναι η ροή των ρευμάτων της θάλασσας, που δημιούργησε επί αιώνες αυτές τις ακτές. Όταν κάνεις οποιαδήποτε παρέμβαση, δημιουργούνται προβλήματα στις ακτές. Χρειάζονται επιστημονικές μελέτες να ανατεθούν και η Ευρωπαϊκή Ένωση να τις χρηματοδοτήσει» κατέληξε ο δήμαρχος.

του:Χρήστος Ρουμελιώτης